SON DAKİKA

FARKLILIK ARAYANLARIN YENİ ADRESİ "EMNİYET CAFE BAR VE RESTAURANT"

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz, popülaritesi gün geçtikçe artan, yepyeni ve gözde bir mekandayız; Emniyet Cafe Bar ve Restaurant’tayız... Mekan, Ereğli’de yıllardır hizmet sektöründen tanıdığımız Emre Sarmısak tarafından hayata geçirilmiş. 19 Aralık, 2014 17:43 Güncelleme: 19 Aralık, 2014 17:43 FARKLILIK ARAYANLARIN YENİ ADRESİ "EMNİYET CAFE BAR VE RESTAURANT"

Röpörtaj:Seyhan Dikay

Ereğli’nin göbeğinde ışıl ışıl bir mekan diyorum çünkü; Emniyet Cafe Bar ve Restaurant artık bizi eğlenceye doyuracak. Mekanın kapısından adım attığınızda, hissedeceğiniz en yoğun duygu ise şüphesiz "keyif".150  kişilik oturma düzenli kapasitesi, şık ve modern dekorasyonu,deneyimli ve profesyonel ekibi, eşsşiz lezzetler ile Emniyet Cafe Bar ve Restaurant Ereğli’lerin vazgeçilmez mekanı olacak.

Ereğli halkının keyif alabileceği, kaliteli zaman geçirebileceği bir mekan yaratmak istediklerinden bahseden Emre Sarmısak, "Yemek, mekan ve müzikler çok güzel olsun istedik. Bunları sürdürülebilir bir kalitede yapmak çok zor bir iş. Ama bu iş için kolları sıvadık ve ortaya  Emniyet Cafe Bar ve Restaurant’tayız çıktı."diyor

Eşsiz lezzetlerle de adından söz ettiren Emniyet Cafe Bar ve Restaurant’sahibi ve İşletmecisi Emre Sarmısak ile konuştuk ve ortaya çok keyifli bir sohbet çıktı...Gelin,bu keyifli röportaja sizde bir göz atın.

Kdz.Ereğli’de yaşayıp da tanımayan yok elbette. Ancak yine de tanımayanlar için kısaca  anlatır mısınız?

Emre Sarımsak Kdz.Ereğli Doğumluyum, Kdz.Ereğli’de büyüdük, burada okuduk ,burada ticarete atıldık, Yüksek Okul mezunuyum (Dış Ticaret okudum) Evliyim, eşim Anaokulu öğretmeni, iki çocuk sahibiyim kızım Nur Efşan 12 yaşında, oğlum Uras 5 yaşında, bu mekanımızda Ereğli’nin en eski Restaurant’larından biri, geçtiğimiz Ramazan ayında da komple bir tadilata soktuktan sonra Kdz.Ereğli’nin halkının en iyisine layık olduğunu düşünerek hiçbir masraftan kaçınmadan mekanı bu hale getirdik .

Sektörde köklü bir geçmişiniz var, özellikle babanız Süleyman Sarmısak Ereğli’de çok uzun yıllardır mekan işleten sayılı kişiler arasında, sizin de babanız Süleyman bey ile yetiştiğinizi düşünürsek babanız Süleyman bey sizlere meslekte pusula görevi görmeye devam ediyor mu ? çünkü mekana ciddi bir yatırım yaptınız?

Yaptığım ticaretin çoğunu Babam’dan öğrendiğimi söyleyebilirim, borç konusunda ki hassasiyeti, yaptığı ticarette ki dürüstlük , babamın sözü senettir her zaman bende babamın yolundan gitmeye çalışıyorum,tam olarak babam gibi yapamasam da elimizden geldiği kadar babam gibi yapmaya çalışıyoruz, babamın öngörüleri ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket ediyorum.Babamın sözünü de dinliyoruz.

İşletmenin adı neden Emniyet ? Türkçe bir isim, biliyorsunuz günümüzde yabancı isimler daha dikkat çekici ve albenisi daha fazla iken bu ismi tercih ettiniz?

Biz bu mekanı 22 sene önce devir aldığımızda adı Emniyet Lokantasıydı.Bizden önce mekanı 20 yıl işletmecisi olan kişinin adı Fethi Sar, Kdz.Ereğli’de Fethi baba olarak bilinirdi babacanlığından ötürü, babam Süleyman Sarmısak ona hitafen bu mekanı Babanın yeri Emniyet Lokantası olarak değiştirdi ismini, daha sonra ben “ babamın” yerini kullanmak istemedim, direk “Emniyet Cafe Bar ve Restaurant” olarak devam edelim dedik.İsimden yana bir sıkıntı yok. Hiç değiştirmedik neden değiştirmedik ve o zamandan bugüne adı neden Emniyet olarak kaldı ? onu daha detaylı bir şekilde açıklayım isterseniz, bizden önceki sahibini de sormuştum Neden “Emniyet”diye? Emniyetli bir yerde, Emniyetli bir şekilde gelen konukların oturup yiyip, içip keyif yaparak, stresini atarak mutlu ayrılması. “Emniyet” adı insanların kendini güvende hissedebileceği bir isim.

O zaman bu mekan Emre Bey 42 yıldır var ama zamanla pek çok evrelerden geçmiş, ve şu anda gördüğümüz modern hale kavuşmuş ?

Aslında bu mekanın geçmişi daha da eski Fethi Sar ve Babam Süleyman Sarmısak’tan önce Kdz.Ereğli’nin eski iş adamlarından rahmetli Mahmut Likoğlu işletmiş, hatta daha eskilere gidersek bu mekanın olduğu yer at ahırıymış, Köylüler o dönem atları ile şehre geldiklerinde atlarını buraya bağlayıp çarşıda ki işleri görüp, daha sonra atlarına yüklerini koyarak tekrardan köylerine geri dönerlermiş.

Yepyeni bir mekanı hizmete sokarak eğlence sektörüne yeni bir soluk getirdiniz,Ancak burada en çok dikkatimi çeken Cafe Bar ve Restaurant üçlemesinin bir arada olması. 3 ayrı konsepti bir araya getirdiniz, bunun altında yatan sebebi öğrenebilir miyiz?

Bu mekan çok eskiden alkolsüz olarak işletildiği için Lokanta geçmişi var, insanlar buraya  sabah çorbasını içmeye, öğlen yemeğini yemeğe akşam ise eğlenmeye, stres atmaya geliyorlar.Çarşı merkezinde olduğumuz için gündüzleri insanların Adliye’de, Belediye’de işleri olduğunda gelip soluklanabilecekleri, yemeklerini yiyebilecekleri, vakitlerini geçirebilecekleri bir mekan.Ereğli’de ki insanların uğrak yeri burası.Gündüzleri Cafe ve Restaurant olarak hizmet vermekteyiz, akşamları ağırlıklı Bar  hizmeti vermekteyiz.

Şimdi buraya gelip insan Ailesi ile çay ve kahve de içip, tatlısını da yiyebiliyor. Çorbasını da içebiliyor, akşam olduğunda maçını izlerken içkisini de yudumlayabiliyor. Pek çok şeyi bir arada aynı mekanda buluşturmayı hedefledik, bunu da başardığımıza inanıyorum.Canlı müzik olduğu zaman gelip akşamları canlı müziğini de dinleyebiliyor.Bu nedenle Cafe Bar ve Restaurant üçlemesine uygun bir konsept oluşturduk.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor?

Sabah 09:00’da hizmet vermeye başlıyoruz, her kesimden kişi buraya gelebiliyor. Ağırlıklı olarak müşteri portföyümüzü çalışan kesim ve esnaf oluşturmakta.

Emre Bey, Emniyet Cafe Bar ve Restaurant olarak verdiğiniz hizmetlerle ilgili bize kısa bir bilgi verir misiniz?

Bizim kurum olarak çok eskiden gelen bir uygulamamız var, babam Süleyman Sarmısak’tan bu yana bu geleneği bozmadık diyebiliriz, sabah çorbamız sürekli olarak gelenler için ücretsizdir, çorba müessesemizin ikramıdır, Kahvaltı’da sabah vermekteyiz.Öğlenleri ise dört çeşit tabildot servisimiz bulunmakta. Digitürk ve D-Smart maç yayınımız var, Bar bölümümüzde vakit geçirmek isteyenler arkadaş ve dostları ile sohbetlerini yaparken keyifli vakit geçirip günün stres ve yorgunluğunu atabiliyorlar.

Ayrıca, özel günlerde de hizmet vermekteyiz, doğum günü partileri, nişan organizasyonları, düğünlere yemek yapmaktayız. Özel günlerde mekanımız Ereğli halkının hizmetindedir.

Burada müzik dinleyip biraz eğlenme şansımız yok mu? Varsa şayet hangi günler canlı müzik var ve kimler sahne almakta?

Çarşamba-Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik var.Çarşamba günleri Yağmur Okur sahne almakta, Cuma ve Cumartesi günleri ise değişiyor. İki-üç tane grubumuz var , Cuma günleri Emre ve Emir çıkıyor ama sabit değil, bazen başka yerlerde programları oluyor.Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik boş geçmiyor ama sabit çıkan bir isim yok, bizim içinde müşteri içinde sürpriz oluyor.

Yemeklere gelelim, Emniyet Cafe Bar ve Restaurant’ta neler yiyebiliriz?

Mutfağımıza güveniyoruz, Mezelerimiz başta olmak üzere, yemek mönümüz geniş, az önce de belirttiğim gibi tabıldot uygulamamız var, Yemek mönüsünden müşterilerimiz seçme yapabiliyor, bazı günler mantı oluyor, sulu yemek ve zeytinyağlı yemek çeşidimiz oldukça geniş, ızgara çeşitlerimiz, mevsim balığı.

Aslında bizim iddialı olduğumuz meze, 40’ın üstünde meze çeşidimiz bulunmakta. Mutfak şefimiz 5 yıldızlı otellerin mutfaklarında yıllarca çalışmış, Ereğli kökenli işinde profesyonel bir kişi, bizde kurum olarak 4 yıldır çalışmaktayız.

Mutfağımız hem ekip olarak hem de ekipman olarak geniş, Bursa’dan özel olarak getirdiğimiz Taş Izgara’da, gelen müşterilerimize mangal tadında balık, beyaz ve kırmızı et çeşitleri ile damaklarını şenlendiriyoruz.


Tek bir cümle ile Emniyet Cafe Bar ve Restaurant’ı tanımlayabilir misiniz?

İnsanların aileleri ile birlikte gelerek hoşça vakit geçirebilecekleri alternatifle dopdolu bir mekanı hizmetlerine sunduk, her anlamda bu şekilde özetleyebilirim.

Son olarak S Rota Haber okuyucularımıza ne söylemek istersiniz?

70 senelik mekanı yeni bir konsept ile Kdz.Ereğli halkının hizmetine yeniden sunduk, daha önce ki dönemde aileye hizmet veren bir mekan değildi açıkçası. Mekanın tarzını, ambiyansını ve  atmosferini değiştirerek geniş bir kitleye, her kesime hitap etmeye başladık. Bunun yanı sıra hijyenik oluşumuz büyük bir önem arz etmekte, kısacası fazlamız var, eksiğimiz yok.

Okuyucularımızla İletişim bilgilerini paylaşır mısınız?

Adres : Yapı Kredi (Çarşı Şube) Yanı Kdz.Ereğli

Tel: 0(372) 322 45 35


Yorumlar
A
Ayhan Ciddi6 yıl önce

Tek kelimeyle çok güzel müessese,hayırlı işler diliyorum.

Yorum Ekle