SON DAKİKA

FARKLI DAMAK ZEVKLERİNİN BULUŞMA YERİ

1935 yılında Kdz.Ereğli'de, Hüseyin Gürgün tarafından kurulan, şuan işletmeciliğini 3. kuşaktan Fatih Gürgün'ün üstlendiği Pidecioğulları üç asırlık tecrübesiyle, 79 yıldır Kdz.Ereğli halkına hizmet veriyor. 1935 yılından bu yana en özel pidelerle Kdz.Ereğli'lere hizmet veren Pidecioğulları, lezzetli özel pide menülerini sizlere sunuyor. 07 Şubat, 2014 15:26 Güncelleme: 07 Şubat, 2014 15:26 FARKLI DAMAK ZEVKLERİNİN BULUŞMA YERİ

Röpörtaj : Seyhan Dikay

1935 yılında Kdz.Ereğli'de, Hüseyin Gürgün tarafından kurulan, şuan işletmeciliğini 3. kuşaktan Fatih Gürgün'ün üstlendiği Pidecioğulları üç asırlık tecrübesiyle, 79 yıldır Kdz.Ereğli halkına hizmet veriyor. 1935 yılından bu yana en özel pidelerle Kdz.Ereğli'lere hizmet veren Pidecioğulları, lezzetli özel pide menülerini sizlere sunuyor.

Dededen ve babadan  kalma mesleği devam ettiren,Fatih Gürgün S Rota Haber Gazetesi'nin konuğu oldu, Kdz.Ereğli'nin önemli Lezzet Durakları'ndan biri olan Pidecioğulları ,zengin mönüsü ile damak tadına düşkünlerin lezzet üssüne dönüşmüş durumda.

40 senedir, Necmettin ve Nusret usta'nın hünerli ellerinden hazırlanan birbirinden farklı, her çeşit pideyi tadabileceğiniz Pidecioğulları sadece damaklara değil, gönüllere de hitap etmeyi başarmış.

Kdz.Ereğli'nin halen en uğrak lezzet noktalarından biri olan Pidecioğulları oldukça nezih bir mekan, Pidecioğulları güleryüzleri ile en güzel lezzetleri sunuyor, bu da Pidecioğulları'nın cazibesini daha da artırıyor.


Öncelikli sizi tanıyabiliriz?

Fatih Gürgün,1979 Kdz.Ereğli Doğumluyum.Kdz.Ereğli'de esnaflık yapmaktan,yaşamaktan da çok mutluyum.

Meslek ailenden mi geliyor? ve mesleğe kaç yaşında başladınız?

Evet, meslek aileden geliyor, Rahmetli babam Pideci Erol'un yanında 13 yaşında mesleğe başladım. Mesleğin inceliklerini ilk olarak babamdan öğrendim. Dedem Hüseyin Gürgün, babam Erol Gürgün ve üçüncü kuşak, Pidecioğulları olarak Kdz.Ereğli'de 13 yıldır Yukarı Beyçayırı Sokak Tezel İş Hanı Adidas Yanında hizmet vermekteyiz.

İlk işletmeniz nerdeydi?

İlk işletmemiz 1935 yılında, dedem pideci Hüseyin tarafından, Kdz.Ereğli'de köprü başı olarak bilinen yerdeydi.

Pidecioğulları ismi nerden geliyor?

Pidecioğulları ismi üçüncü kuşak olduğumuz için Pidecioğlu'nun devamıdır.

Babanız sizlere ne öğütlerdi?

Babam bize dedemden ve kendisinden çeşitli örnekler vererek müşteriye saygılı ve güler yüzlü davranmamızı,  işimizde yenilikçi, cesur, kaliteye önem vermemizi, itibarlı olmayı, mesleğimize yatırım yapmayı, helal harama özen göstermeyi, işimizi sevmemizi ve sahip çıkmayı öğütlerdi.

Ereğli'de, kendi sektörünüzde bir marka oldunuz?hem markalaşma süreci hem de bu kaliteyi nasıl yakaladığınızı da öğrenebilirmiyiz?

Öncelikle mesleğe olan saygımız ve temiz geçmişimiz kaliteyi yakalamamızda yardımcı oldu,

ayrıca kalite'nin dışında, marka olmamızın en büyük sebebi bu işe gönül vermemizdir.

Bir işe gönüllü girerseniz başarı arkasından gelir.Severek yapılan her işte başarı kaçınılmazdır.

Damaklara hitap etmek kadar insanların gözlerine ve gönüllerine de hitap etmek son derece önemli.işte biz bunu gerçekleştirmeyi başardık.Yemek damağa ulaşmadan önce, gözü doyurmalı bu nedenle yemeğin özenli sunulmasında oldukça hassas davranıyoruz.İnsanlar, hijyene ve lezzete güvendiği yerde bulunurlar, bu yüzden bizden vazgeçemiyorlar.hiç bir zaman kaliteden ödün vermiyoruz.

Hangi kitleye hizmet vermektesiniz?

Yemek yemeyi bir zevk olarak düşünen, damak tadına düşkün, kaliteli yemek düşkünleri bizim hizmet ettiğimiz kitledir,sofradan aç kalkmak istemeyenler, güzel ve temiz yemeğin yanında dostça muhabbet arayan herkes bizim hizmet etmek istediğimiz kitle içindedir.

Pidecioğulları olarak özel bir spesiyaliniz varmı acaba?

Pidecioğulları Special, çok fazla tercih edilen ve oldukça rağbet gören pidelerden...özelliği yuvarlak ve içinde sucuk, kuşbaşı ve kaşar mecvut

 

Sizi , kendi sektörünüzde ki rakiplerinizden ayıran özellik nedir?

Dede mesleği olması ve çekirdekten yetişmemiz

İleriye yönelik nasıl bir yenilik hedefliyorsunuz?

Kdz.Ereğli'de 2014 yılı içerisinde gıda üzerine farklı bir projemiz var, bu projeyle alakalı çalışmalarımız devam ediyor.

Son olarak S Rota Haber Okuyucularıyla ne söylemek istersiniz?

Müşteri kelimesini kullanmak istemiyorum, çünkü Pidecioğullarına adım atan herkes bizim konuğumuz oluyor.ancak vakit bulamayıp işyerinde ya da evinde lezzetlerimizden tatmak isteyenlere hızlı şekilde paket servisi yapmaktayız.Özellikle Ereğli'de hizmet vermekte olan Ulusal firmalarla rekabet halindeyiz,bu firmaların ulaşamadıklarını noktalara Pidecioğulları firması olarak ulaşmaktayız,yeter ki müşterimizin talebi yerine gelsin.Paket servisin de hızlı olmamız dışında, servis'te kullandığımız paketlerimize de lezzete önem verdiğimiz kadar itina göstermekteyiz, ambalajda karton çalışmaktayız.Çünkü pide normal bir kese kağıdına sarıldığı zaman hamurlaşmaktadır.siparişi veren kişi mekanımızda yediği yemeği lezzeti nasıl biliyorsa, paket servisinde de ambalaja özen göstererek aynı lezzeti kaybetmeden siparişi istenilen adrese ulaştırıyoruz.

Pidecioğullları iletişim bilgileri

Yukarı Beyçayırı Sok.Tezel İş Hanı (Adidas Yanı) Kdz.Ereğli

Alo Paket: 323 56 55- 323 55 61

Kapıda siparişlerde Kredi Kartı geçerlidir.

BAZI YEMEK ÇEŞİTLERİ

Pide çeşitleri:Kıymalı-Kuşbaşılı-Kaşarlı-Pidecioğulları Special-Karışık-Soğansız-Peynirli-Pastırmalı-Sucuklu-Tavuk Güveç-Et Güveç-İskender-Döner

 

Yorum Ekle