SON DAKİKA

Ertuğrul: "Milletimiz perişan olmuştur"

Ereğli CHP İlçe Başkanlığınca kahvaltı etkinliği düzenlendi. 03 Temmuz, 2022 14:49 Güncelleme: 03 Temmuz, 2022 14:49 Ertuğrul: "Milletimiz perişan olmuştur"

Ereğli CHP İlçe Başkanlığınca kahvaltı etkinliği düzenlendi. İlçedeki Eski bağlık Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. CHP Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 yılına, 2023 yılına çok sıkıntılı bir seçim atmosferi içerisinde ilerlendiğini söyledi.

MİLLETİMİZ PERİŞAN OLMUŞTUR

AK Parti iktidarının Cumhuriyet Rejimini değiştirdiğini ileri süren Ertuğrul, şöyle dedi: “Mevcut iktidar tarafından maalesef Cumhuriyetimizin rejimi değiştirilmiş ve Devletin temelini oluşturan Atatürk İlke ve devrimlerine adeta savaş açılmış durumdadır. Tek adam rejimiyle sınırsız bir yetkiye kavuşan iktidar, devrimlerle olan mücadelesini de her geçen gün artırmaktadır. Onlar Atatürk Devrimleriyle mücadele ederken, üzülerek söylüyorum ki milletimiz ekonomik buhranlar içerisinde perişan olmuştur. Ülkemizin para değeri hızla değerini yitirirken, ekonominin dehası olduğunu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanının aldığı önlemlerle zengin kesim daha da refaha kavuşmuştur, dar gelirli vatandaşlarımız ise maalesef daha da fakirleşmiştir.

NE GÜZEL CHP’Lİ OLMAK

Halkımızın, Devletimize olan güveni adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa; her konuda azalmaktadır. Halkımızı bu gidişattan kurtaracak olan en önemli güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Partimiz, kurulduğu günden bu yana halkımıza demokrasiyi, beraber yaşama kültürünü, insan hak ve özgürlüklerini vatandaşlık bilinci ile birlikte sunmuştur. Partimiz, şu an ülkemize tekrar demokrasiyi getirecek olan ittifakımızın da kurucu ve en önemli aktörüdür. Bizler, bugün makamımız ne olursa olsun, hepimiz bu şanlı davanın birer neferleriyiz. Bunun bilincinde olarak hareket etmeli ve o yönde çalışmalıyız. Kendimize, yönetici kadrolarımıza, partimize inanalım. Biz, birlikte olursak hedefe ulaşabiliriz ve ancak o zaman gelmekte olanı getirebiliriz. Ne güzel sizinle birlikte çağdaş olmak, Laik olmak, dine inanmak. Ne güzel Cumhuriyet halk Partili olmak.”

Kahvaltıya eşi ile birlikte ilerleyen saatlerde katılan Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ülke genelinde oluşan ‘iktidar değişecek’ havasının rehavetine kapılmamak gerektiğine ilişkin bir konuşma yaptı. CHP Ereğli İlçe Teşkilatınca Eski Bağlık salonundaki kahvaltı etkinliğine; Alaplı Belediye Başkanı Nuri tekin ve eşi, Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP İl ve diğer ilçelerin başkan ve teşkilatları, İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Metin Demir, eski CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, partinin eski İl ve İlçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri ile kalabalık partili katıldı.

Yorum Ekle