SON DAKİKA

Ertuğrul" İşi bilenlerin yorumunu, fikrini sorun"

CHP İlçe Başkanı Ertuğrul, amatör balıkçılar için getirilen kısıtlamaları eleştirdi… 22 Ağustos, 2022 12:54 Güncelleme: 22 Ağustos, 2022 12:54 Ertuğrul" İşi bilenlerin yorumunu, fikrini sorun"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul,  palamut çaparisine en fazla 10 kanca, istavrit çaparisine 6 kanca sınırı getirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu yönetmeliği değiştirin. Hem balıkçımıza, hem sahil güvenlik ekiplerimize eziyeti bitirin. Ağız tadıyla balığımızı tutalım, sofralarımız bereketlensin” ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul, balık avı ile ilgili olarak çıkartılan yönetmelik hakkında yazılı açıklamada bulundu. Ertuğrul açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“15 Ağustos itibariyle balık av sezonu amatör balıkçılar için başladı. 1 Eylül itibariyle de profesyonel balıkçılar için av sezonu başlayacak.  Deniz emekçisi Balıkçı dostlarımıza iyi bir sezon ve bol kazançlar diliyoruz.

Balık nesillerinin devamı için sürdürülebilir avcılık çok önemlidir. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Ancak AK Parti iktidarı tarafından çıkarılan bir yönetmelikle amatör balıkçı dostlarımıza büyük darbe vuruldu.

Palamut çaparisine en fazla 10 kanca, istavrit çaparisine 6 kanca sınırı getirildi. Bu uygulamada amaç nedir? Sahil güvenlik ekipleri oltacıları takip etmek durumunda, teknelerde kanca sayıyorlar, çünkü bu masa başında hazırlanmış yönetmeliği uygulamak zorundalar.

Özellikle palamut avcılığında tekne ile dolaşmak zorundasınız. Yakıt maliyetleri, tekne bakım masrafları dehşet artmış durumda. 10 kanca ile ne kadar balık tutacaksınız, buzdolabınıza ne kadar koyabileceksiniz, eşe dosta ne kadar balık verebileceksiniz?

Bugün amatör balıkçıların bir sezonda tuttuğu balığı bir voli kayığı yaptığı iki molada topluyor. Böyle bir oran karşısında amatör balıkçıya uygulanan bu sınırlama anlamsız kalıyor.

İktidar bu uygulamada da gerçeklikten kopmuş. Bir yönetmelik çıkarıyorsunuz, bari işi bilenlerin yorumunu, fikrini sorun.

AK Parti yetkililerine sesleniyorum, değiştirin bu yönetmeliği, hem balıkçımıza, hem sahil güvenlik ekiplerimize eziyeti bitirin. Ağız tadıyla balığımızı tutalım, sofralarımız bereketlensin”

Yorum Ekle