SON DAKİKA

Eroğlu: "Her çocuk özeldir"

Eroğlu: "Her çocuk özeldir" 03 Nisan, 2019 07:52 Güncelleme: 03 Nisan, 2019 07:52 Eroğlu: "Her çocuk özeldir"

2 NİSAN Otizm farkındalık Gününde İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Kdz.Ereğli Dominos Pizza’da buluştu.

 İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikri Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören otizmli öğrenciler, velileri ve kurum öğretmenleri, personeliyle birlikte Dominos Pizza’da bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte pizza yedik ve pasta kestik. Öğrencilerimize küçük hediyelerimizi verdik.

Gelişimsel bir bozukluk olan otizmin, henüz net olarak sebebi bulunamamıştır. Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de otizm hızlı bir şekilde artmaktadır. Araştırmalara göre her 58 çocuktan birine otistik tanısı konmaktadır. İlçemizde de otizm konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesini amaçlıyoruz, otizimli çocuklarımızın farkında olmaları için etkinlikler düzenliyoruz.

Bu tür etkinliklerimizi özellikle halka açık yerlerde düzenliyoruz, amacımız herkes tarafından bu çocuklarımızın sosyal yaşamda kabul görmesi, farklılıklarının bilincinde olmaları ve farklı davranmamalarını istiyoruz." dedi.

 

Yorum Ekle