SON DAKİKA

"Ereğli'ye ağır ceza mahkemesi talebinde bulundu"

"Ereğli'ye ağır ceza mahkemesi talebinde bulundu" 24 Kasım, 2017 17:52 Güncelleme: 24 Kasım, 2017 17:52 "Ereğli'ye ağır ceza mahkemesi talebinde bulundu"

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2018 Yılı Bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’den Kdz. Adliyesine “Ağır Ceza Mahkemesi” kurulması talebinde bulundu.

Komisyonda heyeti selamlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Çaturoğlu yaptığı konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi; “ benim Zonguldak özelinde bir talebim var. Bu da Karadeniz Ereğli ilçemiz. Burada yeni bir Adliye binamız var. Burada 150 çalışanı var, 21 hâkim, savcısı, güçlü bir yargılama kadrosuna sahip, 110 avukatımız var Ereğli'de; baro temsilciliği, Adli Yardım Merkezi ve Hukukçular Derneği var, 4 noteri var. Güçlü ve yerleşmiş bir hukuk sistemine sahip Karadeniz Ereğli'ye -Alaplı ilçemizde yargı çerçevesinde bulundurularak- “bir ağır ceza mahkemesi kurulması” ihtiyacı temel bir toplumsal ve yargısal gereksinim olarak karşımızda duruyor. Bu ihtiyacın ve gereksinimin karşılanması noktasında gereğinin yapılmasını arz ediyoruz diyerek konuşmasına devam eden Çaturoğlu, bununla ilgili dosyamızı da size takdim edeceğiz dedi.

Adalet Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin hayırlı olması dilek ve temennilerde bulunan Milletvekili Çaturoğlu; tüm yargı camiasına sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek konuşmasını tamamladı.”

 

 

Yorum Ekle