SON DAKİKA

Ereğli’ye 100 yıl yetecek Su Arıtma Tesisleri bitmek üzere

Başkan Uysal: Musluklarımızdan memba kalitesinde su akacak 21 Ekim, 2016 12:00 Güncelleme: 21 Ekim, 2016 12:00 Ereğli’ye 100 yıl yetecek Su Arıtma Tesisleri bitmek üzere

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Süleymanbeyler Köyünde yaklaşık 15 dönüm arazi üstüne kurulan ve inşası süren İçme Suyu Arıtma Tesisini, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürleri ve gazetecilerle birlikte gezdi.

Başkan Uysal tesis gezisi sonrası yaptığı açıklamada, halkın kaliteli su içme yönünde duyduğu heyecanı paylaşarak, yüzde 90’ı tamamlanan tesisin, ishale hatları ve depolar ile birlikte 38 milyon liraya mal olacağını belirtti.  

Başkan Uysal, “İlçemize belki de 100 yıl yetecek olan bu tesisler, halkımıza hayırlı olsun. Ana su hatları Kepez’e kadar yapıldı. 2017 yılı içinde Kepez bölgesine bu su ulaşmış olacak. Bu kapsamda Göztepe Köprüsünden ve çarşı merkezi üzerinden Kırmanlı’ya ulaşılacak ve bu noktalarda da, 2017 yılının Nisan Mayıs aylarında su kullanılmaya başlanacak. 

Bu tesisin yapımında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüze, AK Parti Zonguldak Milletvekillerimize,  DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu’ya ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.

Günlük 70 bin metre küp su ile 350 bin nüfusa yetecek kadar suya kavuşulacağını söyleyen Başkan Uysal, “Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Ereğli halkı evinde musluğu açtığında bütün kimyasallardan, atıklardan ve fiziksel yapılardan ayrıştırılmış, çok kaliteli dediğimiz memba niteliğinde bir suya kavuşacak” dedi.

Bu çalışma ile belediyenin 30 yıl borçlandığını hatırlatan Başkan Uysal, ‘Bu borcu belediyemiz ödeyecek. İl ve ilçelerimizde su fiyatlarına bakıldığında ise fiyatı en ucuz suyu 2 lira 10 kuruşla Karadeniz Ereğli içiyor. Bölgemizdeki diğer yerlerden daha fazla su maliyetimiz var ancak bunu, belediye olarak sübvanse ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gazetecileri teknik konularda ise DSİ Su Arıtma Tesisleri Şantiye Şefi Nazif İncirci ve DSİ Çevre Mühendisi Burcu Özaydın bilgilendirdi.  

Yorum Ekle