SON DAKİKA

Ereğli’nin gururu oldu

Ereğli Belediyespor Bayan Futbol Takımı’ndan Aleyna Eroğlu, Beşiktaş’a transfer oldu. Transfer işlemlerini tamamlayan Aleyna, burada Beşiktaş’ın yıldız ve genç takımlarında top koşturacak. 22 Şubat, 2017 13:35 Güncelleme: 22 Şubat, 2017 13:35 Ereğli’nin gururu oldu

Ereğli Belediyespor bünyesinde top koşturan 15 yaşındaki Aleyna Eroğlu, kazandığı spor lisesinde okumak için gittiği İstanbul’da Beşiktaş’a transfer oldu. Aleyna’nın transferi Pazartesi günü resmiyet kazandı ve lisansını aldı. Genç sporcu, ilk etapta yıldız ve genç takımlarda top koşturacak.

Eroğlu’nun transferi, ilçedeki  bayan futbolcular başta olmak üzere tüm branşlarda spor yapan gençler için örnek niteliği taşıyor.

Aleyna Eroğlu,  İlkokul 4. Sınıfta eğitim gördüğü esnada Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Matur tarafından keşfedildi.  Ereğli Belediyespor’da   kadın futbol takımını çalıştıran Ömer Faruk Varlık’ın da dikkatini çeken  Aleyna Eroğlu, Ereğli Belediyespor altyapısında  antrenmanlara katıldı.  Eroğlu, 2014 yılı Ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu’nca Nevşehir’de düzenlenen Ülker Çocuklar İçin Futbol kampına katıldı.

Daha sonra Antrenör Necat Bakan’ın teknik yönetiminde, 2015 Türkiye Yıldız kızlar Şampiyonası ve 2016 Türkiye Yıldız kızlar ayrıca genç kızlar şampiyonasında ilk 11 de yer buldu.

2016 Kasım ayında U15 milli takım aday kadrosu kampına davet edildi. Spor liselerine girmek için yapılan yetenek Parkur sınavlarında iyi derece yaparak spor lisesine girmeye hak kazandı.  Şu anda eğitimine istanbul Ruhî Sarıalp Spor Lisesinde devam ediyor.

NELER HEDEFLİYOR?

Aleyna Eroğlu’nun Emekli Maden İşçisi olan Babası Tahsin Eroğlu, aynı zamanda Ereğli’de amatör liglerde top koşturan Bayatspor kulübünün önceki dönem başkanıydı. Baba Eroğlu, Bayatspor’u Süper Amatör’e çıkaran başkan olarak tanınıyor.

Baba Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aleyna’nın Beşiktaş’ta  genç ve yıldız takımlarda  top koşturmaya başlamasıyla önemli bir hayaline ulaştığını söyledi.  Eroğlu, “Bundan sonra  Aleyna’nın hedefi, öncelikle A takıma yükselmek, sonra da Milli formayı giymek” diye konuştu.

Aleyna aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni olmak da istiyor.

FUTSAL DA OYNUYOR

Atatürk Ortaokulunda eğitim gördüğü dönemde, Hüseyin Erbakıcı ve İlker Bozkurt  nezaretinde,  Türkiye ortaokullar arası takım sporları futsal branşında 2015 ve 2016 Türkiye 4 lük derecelerini yaptı 

Aleyna Eroğlu, halen  eğitim gördüğü Ruhî Sarıalp Spor Lisesi Futsal Takımında oynuyor.

 

Yorum Ekle