SON DAKİKA

Ereğli’de trafik akışı her geçen gün daha kötüye gidiyor

Ereğli’de trafik akışı her geçen gün daha kötüye gidiyor 22 Şubat, 2018 08:21 Güncelleme: 22 Şubat, 2018 08:21 Ereğli’de trafik akışı her geçen gün daha kötüye gidiyor

Karadeniz Ereğli’de trafik akışı her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. İlçenin ana arterleri dahi mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik yükünü karşılamıyor. Gündüz saatlerinde çarşı merkezde otopark sorunu her geçen gün daha da büyüyor.

Karadeniz Ereğli’nin en fazla konuşulan konuları arasında yer almasına rağmen, trafik konusunda rahatlatıcı bir önlem alınmayışı tepki topluyor. İlçenin trafik sorunu, araç trafiği, yaya güvenliği ve otopark ihtiyacı olmak üzere, hepsi birbirine bağlı üç başlık altında toplanıyor.

Geçmiş dönemde sadece bazı kavşak noktalarında yaşanan trafik sıkışıklığı, her geçen gün yaygınlık kazanıyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ilçedeki yolların büyük bölümünde araç trafiği güçlükle ilerliyor. Erdemir Caddesi, Unpazarı Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Kepez yolunun belli kısımları, Devrek Yol Ayrımı köprüsü civarı, pazaryeri bölgesi, Ortacami bölgesi ilçenin trafik yoğunluğu açısından sabıkalı bölgeleri arasında sayılıyor. Bu bölgeler günün her saatinde trafik akışı güçlükle sağlanırken, sabah ve akşam saatleri yanı sıra, okul çıkış saatlerinde de trafik felç olmanın eşiğine geliyor.

Öte yandan, trafik yoğunluğu, ilçede alt ve üst geçitlerin azlığı, bunların tesisindeki güçlükler de yayalara yönelik tehditlerin artmasına yol açıyor. Trafik akışının nispeten hızlı seyrettiği Ömer Halisdemir bulvarı, sahil bulvarı gibi kesimlerde, yayaların yoldan karşıya geçmesinde önemli zorluklar yaşanıyor.

Ereğli’de trafik başlığı altında ele alınabilecek bir diğer konu da otopark açısından kentin oldukça fakir olması. Köy minibüslerinin kalktığı katlı otopark ve bir iki noktadaki açık otoparklar sayılmazsa, gündüz saatlerinde ücretli yol hizmeti veren yerlerin tamamı, yol boylarından oluşuyor. Bu durum, trafik akışının yapılacağı alanın daralmasına yol açıyor. Kimi zaman iki sıralı olarak gerçekleştirilen parklar, bu trafik akışının iyiden iyiye aksaması sonucunu doğuruyor.

BEKLENEN DÜZENLEME BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMEDİ…

Öte yandan değişik dönemlerde trafik akışının düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı ama bugüne dek bir gelişme sağlanamadı. Daha önce Erdemir Caddesi ve alternatif yol olarak kullanılan İbrahim Efe Caddesi’nde tek yön uygulamasından bir süre denendikten sonra vazgeçildi.

Ereğli Belediyesi’nin 2017 mayıs ayında üniversite işbirliğiyle başlattığı kent içi ulaşım ve toplu taşıma rehabilitasyonu çalışmasından çıkan sonuçlar, belediye meclisinde kamuoyuna açıklanmakla birlikte, pratikte bu çalışmanın sonucu olan bir uygulama gerçekleştirilemedi.

 

 

Yorum Ekle