SON DAKİKA

Ereğli'de hırsız operasyonu: 5 gözaltı

Ereğli'ye, ilçe dışından hırsızlık yapmak için geldikleri iddia edilen 3'ü bayan 5 kişi, yapılan takip sonrasında yakalandı. Yakalanan kadınlardan 2'sinin yabancı uyruklu oldukları ve daha önce de hırsızlıktan iki kez kayıtları olduğu öğrenildi. 05 Aralık, 2013 08:45 Güncelleme: 05 Aralık, 2013 08:45 Ereğli'de hırsız operasyonu: 5 gözaltı

Ereğli'ye, ilçe dışından hırsızlık yapmak için geldikleri iddia edilen 3'ü bayan 5 kişi, yapılan takip sonrasında yakalandı. Yakalanan kadınlardan 2'sinin yabancı uyruklu oldukları ve daha önce de hırsızlıktan iki kez kayıtları olduğu öğrenildi. Yakalanan beş kişi, ilçeye çorap satmak için geldiklerini söylediler.

Yeşiltepe Mevkii Solak köyü yol ayrımında bulunan 4 katlı binada hırsızlık meydana geldiği ve hırsızlık zanlılarının 09 BF 473 plakalı siyah renkli hafif ticari kamyonet ile kaçtıkları ihbarının ardından ekipler teyakkuza geçti. Şehrin giriş ve çıkışları trafik ekiplerince tutulurken, asayiş büro amirliği ekipleri de araçla ilgili araştırmasına başladı. Kısa süre sonra hafif ticari kamyoneti bulan asayiş ekipleri, aracı durdurarak, sürücü ve yanında bulunan kişiyi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Şahısların yalnız olmadığı ve 3 bayan şahısla birlikte geldikleri bilgisine ulaşan asayiş ekipleri, zanlıların yakalandığı bölgede geniş çaplı arama başlattı. Çevreye dağılan ekipler kısa süre sonra 3 bayan şahsı tespit etti. Binalara girip çıkan kadınları takip eden polisler, Bağlık Evleri Yapı Sitesi'nde bir binadan çıkarken yakaladı. Ekipler, bayanların ellerindeki poşet ve çantaları aradıktan sonra ekip araçlarına bindirerek ilçe emniyet müdürlüğüne götürdü.

Olay yeri inceleme ekiplerinin parmak izi çalışması yaptığı sırada, bina sakinlerinden Sevim Mustafa Öztürk çifti evlerine geldi. Olayla ilgili bilgi alan yaşlı çift, evden bir saat önce çıktıklarını ve evlerine girilip girilmediğini bilmediklerini söyledi. Parmak izi çalışmasının tamamlanmasının ardından yaşlı çift polislerle birlikte binaya girdi. Daire zilini çalarak Öztürk çiftinin oturduğu daireye gelen polisler, Sevim Öztürk'ün evini kontrol ettikten sonra çalınan herhangi bir eşya olup olmadığını öğrendikten sonra ayrılırken, binanın dış kapısının kapalı kalması konusunda uyarıda bulundu.

Diğer yandan, Solak köyü yol ayrımında bulunan evde meydana gelen hırsızlık olayında 100 lira nakit para, kredi ve banka kartlarının çalındığı öğrenilirken, hırsızlık iddiası ile göz altına alınan 2'si yabancı uyruklu 3 bayanın, toplam 5 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularına devam ediliyor. 3 farklı evde hırsızlık yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan bayanlardan G.T. (28), yabancı uyruklu H.D. (30), N.D. (34) ile sürücü O.T. (30) ve D.Ş.'nin, sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Yorum Ekle