SON DAKİKA

Ereğli'de bir ilk "Otizim Tenisi"

Karadeniz Ereğli Tenis Akademisi’nin (KETA)faaliyetlerinin tanıtımı dolayısıyla program düzenlendi. Tanıtımda KETA kurucuları Caner Özçep ve Hakan Matur, akademinin yıl boyunca üç tenis turnuvasına ev sahipliği yapacağını söyledi. 27 Nisan, 2017 20:05 Güncelleme: 27 Nisan, 2017 20:05 Ereğli'de bir ilk "Otizim Tenisi"

Karadeniz Ereğli Tenis Akademisi’nin (KETA)faaliyetlerinin tanıtımı dolayısıyla program düzenlendi. Tanıtımda KETA kurucuları Caner Özçep ve  Hakan Matur, akademinin yıl boyunca üç tenis turnuvasına ev sahipliği yapacağını söyledi.

KETA Kurucusu Caner Özçep, gazetecilere yaptığı açıklamada,  akademinin ocak ayında kurulduğunu, yeterlilik belgelerinin alınması ve tescil işlemlerinin yapılmasının ardından turnuva takvimine dahil olduklarını belirtti.

Bunun ardından kulübe üç turnuva verildiğini belirten Özçep şöyle konuştu:

“Bunlardan ilki bu hafta, 8,9,10 yaş turnuvası olarak bu hafta sonu icra edilecek. Üç ayda büyük mesafe aldık. Bize desteği olan herkese teşekkür ediyoruz.  İkinci turnuvamız mayıs ayında, Yeni Başlayan Turnuvası olacak. Buna yeni başlayanlar ve final oynanamamış oyuncular katılıyor. Bir sonraki turnuva da 16 Temmuz’da  Veteran Turnuvası olacak. Tenis Turnuvaları KETA ile Ereğli’ye gelecek. Türkiye’nin sayılı tenisçileri bu vesileyle Ereğli’ye gelmiş olacak.”

“HER ÇEŞİT EĞİTİM VERİYORUZ”

Tenisin herkesin yapabileceği bir spor olduğunu belirten KETA kurucu eğitmeni  Özçep, şunları söyledi:

“Tenis oynarken, aynı zamanda problem çözme, sorunlarla başa çıkma, dikkat ve odaklanmayı geliştiren bir spor. Herkesi tenis sporuyla bağdaştırmak, sporu bir yaşam biçimi haline getirmek en büyük amacımız. Güzel işler planlıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Burada hem hobi tenisi, hem yeni başlayanlar, hem performans eğitimi, Yetişkin tenisi eğitimleri veriliyor. Hazırlık durumuna göre eğitimler planlanıyor. Her yetişen grup bir üst gruba geçiyor. Bizimle birlikte Türkiye derecesi yapanlar var. Önümüzdeki yıllarda Ereğli’nin teniste iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK: OTİZM TENİSİ

Kendi projeleri konusunda da bilgi veren Özçep, “ Bir  Sokak Tenisi turnuvası düşünüyoruz çocuklarla ilgili. 10-12 yaş turnuvası düşünüyoruz bölgemizde.  Ereğli’de tenis kültürünü yaymak adına çalışmalar yapıyoruz.   Ayrıca bizde 6 otizmli çocuk tenis eğitimi alıyor.  Pazartesi günlerini onlara ayırdık. O bizi çok mutlu ediyor. Türkiye’de otizm tenisi yok. Tekerlekli sandalye tenisi var ama otizm tenisi yok. Bunun yapılabileceğıini gösterdik. İnşallah bu çocuklar da ileride paralimpik olimpiyatlarında yarışma imkanı bulur” diye konuştu.

EĞİTİMLERE KATILMAK İÇİN…

Özçep, eğitimlere katılmak isteyenlerin, Erdemir Stadı arkasında bulunan Akademi merkezine müracaat edebileceklerini söyledi.

KETA kurucusu Özçep, “Yeni gelenlerin motor becerilerini test ediyoruz. Ona göre gruplara ayırıyoruz. 2011 doğumlularda motor becerilerini kendimiz kazandırabiliyoruz. İleriki yıllarda onlardan büyük verim alacağız. Onları tenisçi olarak görmüyoruz. Motor eğitimlerini veriyoruz sadece” dedi.

“HEM EĞİTİM HEM SPOR”

KETA Kurucusu Hakan Matur da öncelikli amaçlarının çocuklara düzenli spor alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hem akademik çalışmaları, hem sportif faaliyetleri bir arada götürmek amacıyla yola çıktık. Birçok çocuğumuz okullarında da başarılı. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi adayı öğrencilerimiz. Aynı zamanda performans  tenisi dediğimiz turnuva odaklı sporcu da yetiştiriyoruz. Bu çocuklarımız Türkiye’de çeşitli derdeceler yaparak Ereğli’nin ismini birçok kez duyurmuşlardır.  Yeniden 2011 doğumlu çocuklardan başlayarak altyapı çalışmalarına başladık. Yaklaşık elli öğrencimiz var. Çalışmalarımız 12 ay boyunca devam ediyor. Süreklilik arz ediyor.”

Özçep ve Matur, konuşmalarının ardından bir gösteri karşılaşması gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan gazeteciler de tenis kortunda deneme maçı yaptı.

Yorum Ekle