SON DAKİKA

Ereğli’de Başkahraman işsizlik!

Vatandaşlar: İş yok, mutsuzluk var! 20 Ekim, 2017 17:05 Güncelleme: 20 Ekim, 2017 17:05 Ereğli’de Başkahraman işsizlik!

Ereğli (S Rota Haber)- Geçtiğimiz günlerde S Rota Haber olarak sosyal mecra üzerinden gerçekleştirdiğimiz “Sizce Kdz.Ereğli'nin en büyük sorunu nedir?” Anket çalışmasında yer alan İşsizlik,  hava kirliliği,  ulaşım,  eğitim, sağlık,  alt yapı,  imar şıkları arasında işsizlik başı çekti. İkinci sırada ulaşım (Trafik), üçüncü sırada Hava kirliliği, dördüncü sırada sağlık ve beşinci sırada ise İmar yer aldı.

EREĞLİ’DE EN TEMEL SORUN İŞSİZLİK

İşsizliğin sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Ereğli halkı işsizlik çok yüksek oranlara çıktı. Ekonomik şartlar yeterince elverişli değil. Ereğli’de en temel sorun işsizlik” açıklamalarında bulundu. Ereğli’de, vatandaşlarımız mutsuz olduklarını bununda başlıca nedenini işsizliğe bağladı. Ankete katılanlar, İşsizliğin sayısının her geçen gün arttığını, göç alırken göç veren şehir haline gelen Ereğli’de yaşamaktan mutsuz  olduklarını ifade ettiler.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ereğli’de de işsizlik sorununun hakim olduğunu söyleyen vatandaşlar, Ereğli’nin sorunlarını çözmede milletvekillerini işaret ederek “Biz onları seçtik onlar gereğini yapmalı” şeklinde cevap verdi. Sonuç olarak Ereğli’de vatandaşlar öncelikle işsizlik, trafik ve hava kirliliği sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Gerçekleştirdiğimiz ankette arzu ederdik ki hepsini paylaşalım, ancak öne çıkanlardan bazılarını siz değerli okuyucularımızla gazete sayfamızda paylaşabiliyoruz… 

Ahmet Aydınoğlu: En büyük sorun işsizlik. Nüfusa göre işyerleri fabrikalar yetersiz, Devletin iş adamlarına teşvik etmesi lazım. Gemi tersanelerinin tam kapasite faal olması lazım. Ereğli’de girişimci iş adamı yok, herkes kabuğuna çekilmiş bekliyorlar.

Şükrü Günçiçek :Sorunu çok Eregli’nin.7senedir gurbetlerdeyim daha ne olsun.

Necati Günay: Başta işsizlik devleti yönetenlerin sorunu çözüm bulmaları gerek

Sibel Bozkurt:  Trafik.İnsandan çok araç var. Kaldırımlara park edilen araçlar “yeter” dedirtiyor. Kesinlikle, işsizlik Ereğli emekli kenti oldu. Ve tabi kültürel yozlaşma içinde. Ereğli insanı saygıyı unuttu. Bununda sebebi kültürel yozlaşma. 

Mehmet Ateşoğlu: Hava kirliliği, işsizlik, imar da denetim noksanlığı, altyapı sorunu, ulaşım (yollarının bozukluğu) Kdz. Ereğli gibi yerde 1400 TL. maaşla zor geçinirsin, kiralar 800 TL. En ucuzu 600 TL. 

Ayşe Rüya: Benim oğlum iş olmadığından Ereğli’yi terk etti. Ereğli’deki çocuklar Sakarya’da tatil yapmaya gitmedi tabi Ereğli’de dayısı varsa iş bulur.Ereğli’de nerede iş var? Tersaneler kapalı. Çoğu is yerleri kapandı. Bir hafta sonu Sakarya’ya giden gençlere sorun neden orada çalışıyorlar. Üstelik çoğu da Üniversite mezunu 

Yasemin Çınar Keskin Çetin : Bence de işsizlik, Eregli’de iş var. Maaşı az ya da iş verenler sigorta yapmıyor. Eleman alıyor, deneme süresi diye ve 1 ay sonra işçi değiştiriyorlar. Sigorta yapmamak için. Bayanlar bu konuda çok şanslı her yere girip çalışabiliyorlar. Eregli gibi bir yerde asgari ücretle geçinmek zor kiralar en düşüğü 500 TL .biz ve bizim gibi birçok Eregli’li ve Alaplı’lı insanlar bulunduğumuz mevkide yada şöyle söyleyeyim. Yalova Altınova da ki tersanede çalışıyorlar. Neden?  maaşları yüksek diye bizi anca buralar kurtarıyor. Biz kendi toprağımızda ekmek yiyemiyoruz ve dışarıdan gelen insanlar yiyor tersanelerin açılmasını istiyoruz. Herkesten uzak memleket özlemi çekerek yaşamak istemiyoruz. Buna bir çözüm yolu bulunsun benim eşim Eregli’de birçok fabrikaya başvuru yaptı. Kaç aydır haber bekliyoruz. Sonuç sıfır, sözde Alaplı Ak Parti Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu yardımcı olacaktı. oda fos çıktı, zaten onlardan gelecek hayır Allahtan gelsin daha iyi bunu da yazın gazetenizin köşesine belki sesimizi duyan olur çünkü gurbet çok zor. ha deyince sevdiklerinin yanında olamıyorsun. En yakının cenazesine bile gidemiyorsun. Anadan ayrı babadan ayrı daha diyeceğim çok şey varda kitaba sığmaz herşeyin hayırlısı diyorum. 

Tülin Güven Civan:  İşsizlik tabi ki. Tershaneler çürüyor. 35 milyona borçlanarak cami yapılacağına istihdam sağlansın. 

Vahap Akbulut: At gözlüğü takıp deve kuşu misali başını kuma sokup şehrin yok olmasını seyreden bir toplum yapısı ve ırkçılık hastalığı. 

Muhammet Likoğlu: Kdz Ereğli sosyal ekonomik ve siyasi olarak en az 800 ile 1000 metre yerin altında. Gün yüzüne sıfıra çıkması lazım. Sıfırın çok altında sıfıra çıkabilirse yeterli gelecek... 

Yaşar Özer : Güzel maaşı olana sorun ulaşım. Tabi ki 1400 lira ile geçinmeye çalışanın sıkıntısı ulaşım olacak değil… 

Ünal Uysal Marangoz: Enflasyon 9.5 işsizlik % 10 müracaat çok 680 sözleşmeli iş için 4800 kişi başvurdu 

S Rota Haber Gazetesi’nin anketlerinden çıkan genel sonuç: Ereğli’nin artık sorunlarla adından söz ettirmesinden bıkan halk yetkilileri göreve çağırıyor.

 

Yorum Ekle