SON DAKİKA

Ereğli'de 19 Mayıs çoşkusu...

Karadeniz Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi. 19 Mayıs, 2017 11:01 Güncelleme: 19 Mayıs, 2017 11:01 Ereğli'de 19 Mayıs çoşkusu...

Karadeniz Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenlenen “Gençlik Yürüyüşü”ne ilçedeki okullardan öğrenci, öğretmen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, Ereğli Polisevi önünden Kaymakamlık önüne kadar yürüdü.

Dev Türk Bayrağının öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş boyunca Ereğli Utku Koleji Bandosu Marşlar seslendirdi. Yürüyüşün gerçekleştirildiği sahil bandında bulunan vatandaşlar yürüyüş kortejini alkışlarla kutladı, cep telefonlarıyla görüntüledi.

“GENÇLER YARININ GÜVENCESİ”

Atatürk Anıtı alanında bakım çalışmaları yapılmasından ötürü 19 Mayıs Gençlik Bayramı Kutlamaları Kaymakamlık önünde gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi Sinem Şahin, gençler adına yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcının değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içinde yerini almasının adı olduğunu belirterek, “19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalinin ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Sevgili gençler, Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayın ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini, siz asil Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayın ki vatanını en fazla seven, görevini en iyi yapandır” diye konuştu.

KELEŞ : “EMANETİ KORUMAK GENÇLERİN GÖREVİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Keleş, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesine başlama zamanı olduğunu söyledi.

Keleş şöyle konuştu:

“Milli Egemenliğin halk iradesinde olduğu, başka ülkelerin himayesine girmenin ihanet olduğu bilincini taşıyan Büyük Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’ya giderek bağımsızlık savaşına başlanmasının zamanının geldiğine inanıyordu. Edilgen bir millet değil, etken bir millet olma arzusu içindeydiler. Kurtuluşa giden süreçte diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asıl milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği onurlu mücadele zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü Güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir.”

Gençlerin, ecdadından aldığı büyük emanetin sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacağına inancını belirten Keleş, gençlere hitap ederken, “Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, g elecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz” dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ YAPILDI; ÖDÜLLER VERİLDİ

Etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce günün anlam ve önemine yönelik yarışmalarda dereceye girenlerden, Şiir Yarışması birincisi Utku Koleji Öğrencisi Ezonaz Uşengül eserini seslendirdi.

Cemil Soydan yönetimindeki Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Kırşehir yöresi halk oyunlarından örnekler sergiledi.

İlçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ünsal Demir, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Üsteğmen Alper Barut, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz verdi.

STK’LARDAN ANIT ÖNÜNDE KUTLAMA…

Öte yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği ve bazı vatandaşlar bakım çalışmaları devam eden Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Dev Türk Bayrağı açtı.

Gençlik Haftası kapsamında etkinliklerin devam edeceği kaydedildi.

Yorum Ekle