SON DAKİKA

Ereğli'de 14 ev karantinaya alındı

Ereğli'ye bağlı Çayırlı Köyü’nde, 14 ev karantinaya alındı. Yaklaşık 60 kişinin ikamet ettiği evler, zaman zaman jandarma ekipleri tarafından kontrol ediliyor. 10 Haziran, 2020 06:37 Güncelleme: 10 Haziran, 2020 06:37 Ereğli'de 14 ev karantinaya alındı

Ereğli'ye bağlı Çayırlı Köyü’nde, 14 ev karantinaya alındı. Yaklaşık 60 kişinin ikamet ettiği evler, zaman zaman jandarma ekipleri tarafından kontrol ediliyor.

Çayırlı Köyü’nde ikamet eden T. A. isimli bir kişi, Alaplı ilçesindeki bir bankanın ATM’sinden para çekip köyüne geri döndü. Bir süre sonra yüksek ateş ve halsizlik belirtileri gösteren T. A., Ereğli Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada T. A.’ya Kovid-19 testi yapılırken, temas etmiş olabileceği düşünülen aralarında Devlet Hastanesi’nde Hemşire olarak görev yapan gelini de olmak üzere tüm aile bireylerine Kovid-19 testi yapılarak evlerine gönderildiler.

İddialara göre; T. A., Kovid-19 testi sonuçlanmadan köyde bir cenaze törenine katıldı. Test sonuçlarının belli olması ve sadece T. A.’nın testinin pozitif çıkması üzerine harekete geçen hastane yetkilileri, şahsı hastaneye naklederek yatışını yapıp tedavi sürecini başlattılar. Yapılan filyasyon çalışması neticesinde başta T. A.’nın aile bireyleri olmak üzere temas ettiği tespit edilen köy sakinleri de ev karantinasına alınarak izolasyona tabii tutuldular.

2 gün önce başlayan karantina uygulamasının 14 evi ve yaklaşık 60 kişiyi kapsadığı öğrenildi.

Öte yandan, Ereğli Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören T. A.’nın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yorum Ekle