SON DAKİKA

Ereğli'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlandı

Ereğli'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. 01 Temmuz, 2015 11:25 Güncelleme: 01 Temmuz, 2015 11:25 Ereğli'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Anıt’a çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulduğu sırada limandaki gemiler sirenlerini çaldı, İstiklal Marşı’nın söylendiği sırada ise Türk Bayrakları göndere çekildi.

ÖTV’SİZ YAKIT DESTEĞİ KONUSU

Liman Başkanı Tuncay Çelebi, güne ilişkin yaptığı konuşmada, Kabotaj Bayramı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olduğunu söyledi. Türkiye’nin, bir deniz ülkesi olması yönünde özverili çalışma yürüttüklerini de belirten Çelebi, “2004 yılında başlatılan ÖTV’siz yakıt uygulaması ile kabotaj taşımacılığının canlanması ve karayolu ağırlıklı yurtdışı taşımacılığın, deniz yoluna kaydırılması sağlanmıştır. Bununla birlikte, geçimini balıkçılık faaliyetleri ile sürdüren tekne sahiplerine de ÖTV’siz yakıt desteği verilmiştir” diye konuştu.

Anıt önündeki törenin ardından limanından Erdemir-III Römorkörü ile denize açılan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Yorum Ekle