SON DAKİKA

Ereğli TSO’dan Seçim uyarısı

Ereğli TSO’dan Seçim uyarısı 21 Ağustos, 2017 11:13 Güncelleme: 21 Ağustos, 2017 11:13 Ereğli TSO’dan Seçim uyarısı

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, (TSO) Oda seçimleri öncesinde, üyelerden vergi mükellefiyeti olma şartı arandığını, üyelerin TSO’daki kayıtlarını kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Karadeniz Ereğli  TSO’dan yapılan yazılı açıklamada, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca; Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri 2017 yılının Ekim ayında başlayarak, Kasım ayında tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 83.maddesi ve Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince; seçme ve seçilme haklarından yararlanabilmek için vergi mükellefiyeti olma şartı aranmaktadır. Bu nedenle Üyelerimizin vergi mükellefiyetleri ile ilgili Odamızdaki kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Üyelerimizin vergi kayıtlarını 05 Eylül 2017 Salıgünü saat  mesai bitimine kadar hafta içi her gün 08:30 – 17:30 saatleri arasında Odamız Hizmet binasında yer alan listelerden veya internet sitemizdeki  (www.ereglitso.org.tr)vergi durum kontrol listesinden kontrol edebilirler.

Vergi kayıtlarında hata olan üyelerimiz durumlarını vergi dairesinden alınmış  bir evrak ile birlikte Oda Başkanlığı’na hitaben yazılmış bir dilekçe ile Odamıza başvurarak kayıtlarının düzeltilmesini isteyebilirler.

Kanunun bu amir hükmünü yerine getirmeyen ve vergi mükellefiyeti kayıtlarını kontrol etmeyen üyelerimizin, Odamızdaki mevcut vergi mükellefiyeti kayıtlarının üyelerimizce doğru olarak kabul edildiği varsayılacaktır.”

Yorum Ekle