SON DAKİKA

Ereğli TSO Başkanına Kıyıcak halkından büyük tepki

Ereğli TSO Başkanına büyük tepki 03 Eylül, 2022 14:01 Güncelleme: 03 Eylül, 2022 14:01 Ereğli TSO Başkanına Kıyıcak halkından büyük tepki

  Ereğli'de yapılması planlanan 3. OSB bölgesinin yerine karşı olan köylü sakinleri TSO Başkanı Arslan Keleş’e seslendiler.

Yayınlanan videoda konuşan Rahim Kara; ”Görmüş olduğunuz bu bölge Türkiye’nin en modern, en yeşil, en yenilikçi ve en teknolojik OSB’si kurulacak diyorsunuz. Bunun 250-300 haneli bir yaşam alanına OSB kurarak ve mahalle sakinlerini hiçe sayarak mı yapmak istiyorsunuz. Şehrin ekonomik anlamda büyümesi için TSO bir vizyon ortaya koydu diyorsunuz. Bunu mahalle sakinlerinin tapulu arazilerine zarar vererek mi yapmayı planlıyorsunuz. Bunu bölge halkının düşünce ve görüşlerini görmezden gelerek mi yapmayı planlıyorsunuz. İki tane OSB, kendisiyle beraber 3 OSB bölgesinin yedekleme işlemini yapacağız diyorsunuz. Bunu çocukların oyun alanları, park alanları ile mahalle sakinlerinin tarım arazilerini ellerinden alarak mı yapacağız diyorsunuz. Bunları mı söylemek istiyorsunuz sayın TSO? Bu yeşilliği ve Kıyıcak’ı yok etmeyin... “ Diğer yandan mahalle sakinlerinin de OSB’ye karşı olmadıklarını yerine karşı olduklarını dile getirerek TSO Başkanı Arslan Keleş’e seslendiler.

Yorum Ekle