SON DAKİKA

Ereğli' de Yeni Türkü rüzgarı esti

Ereğli' de Yeni Türkü rüzgarı esti 25 Mayıs, 2017 23:41 Güncelleme: 25 Mayıs, 2017 23:41 Ereğli' de Yeni Türkü rüzgarı esti


Ereğli'de düzenlene organizasyonda sahne alan Yeni Türkü grubu, konsere katılanlara keyif dolu anlar yaşattı.

Türkiye’de özgün müzik, pop müziği ve halk müziği dallarında pek çok tanınmış şarkıyı müzikseverlerle buluşturan Yeni Türkü, Seçkin Organizasyon girişimi, Değişim Medya ve Değişim Radyo’nun katkılarıyla Bahar Konserleri Kapsamında Karadeniz Ereğli’ de hayranlarıyla buluştu. Acheron Amfi tiyatroda sahne alan grup, birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken, konsere gelenlerde şarkılara eşlik etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup, konserinin ardından ilçeden ayrıldı.  

1970’lerin ikinci yarısında kurulan Yeni Türkü albümü, halk müziğinin yeniden yorumlanmasına dayanan şarkılarıyla gündeme geldi. İlk albümünü çıkardıkları 1979 yılında Buğdayın Türküsü adındaki ilk albümle kendi tarzını oluşturan Yeni Türkü, bugün, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli toplulukları arasında tartışmasız bir yer edinmiş durumda. Buğdayın türküsü, Akdeniz, Akdeniz, Günebakan, Dünyanın Kapıları, Yeşilmişik, Vira Vira, Aşk Yeniden, Külhani Şarkılar, Yeni ve Şimdi ve Sonra albümleriyle tanınan topluluk aynı zamanda film müzikleri ve konser albümleriyle de müzikseverlerin karşısına çıktı. Grup, Destina, Telli Telli, Çember, Vira Vira, Maskeli Balo, Göç Yolları gibi birçok tanınmış şarkıya da imza attı.

Yorum Ekle