SON DAKİKA

Ereğli Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri tamamlandı!

Ereğli Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri tamamlandı! 11 Aralık, 2018 15:05 Güncelleme: 11 Aralık, 2018 15:05 Ereğli Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri tamamlandı!

Karadeniz Ereğli’de Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri tamamlandı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal seçimleri değerlendirirken, “ Ereğli Belediyesi’nin çocuk faydalı bir şehir olmasını istiyoruz. Çocukların mutlu olacağı bir ilçe olursak, göreceksiniz bütün engelli, yaşlı, hamile, bayan, herkesin mutlu olacağı bir şehir olacağız. Ben buna inanıyorum” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlere Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin başında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Çocuk Meclisi seçimleri esnasında başkanlık koltuğuna Nimet İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Zeynep Sultan Aydoğan oturdu. Aydoğan’ın kısa selamlama konuşmasının ardından gidilen seçimlerde  Şevval Biçer, Ayşe Buse Çakır, Ömer Sait Başköy, Emir Bayram, Eren Berber. Biraç Berk Çolakoğlu, Fevzi Eren Gökmen, Melek İzmirli Çocuk Meclisi başkanlığı için aday oldu. Adaylar, oylama öncesinde kısa birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı, projeleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan oylama sonunda Ömer Sait Başköy  Çocuk Meclisi Başkanlığı görevine, Melek İzmirli ise Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Başkan Yardımcısı Melek İzmirli’nin merhum Eğitim Dede İbrahim İzmirli’nin torunu olduğu öğrenildi.

Diğer adaylar ise Çocuk Meclisi üyesi olarak görev yapacak.

GENÇLİK MECLİSİ’NDE BAŞKAN BATUHAN DEMİRİZ

Gençlik Meclisi seçimlerine ise Batuhan Demiriz, Nesrullah Gökçek, Şüheda Arslan, Umut Aslan ve Dilan Kalkan olmak üzere beş aday katıldı. Adayların konuşmalarının ardından yapılan oylamada Batuhan Demiriz Gençlik Meclisi Başkanlığına, Şüheda Arslan ise Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığına seçildi. Aday olan diğer öğrenciler de Gençlik Meclisi üyesi görevini yürütecek. Batuhan Demiriz, kürsüden yaptığı konuşmada, kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, seçimlerin ardından seçilen Çocuk ve Gençlik Meclisi Başkanlarına mazbatalarını takdim etti, rozetlerini taktı.

UYSAL: “GELECEĞİ PLANLAYALIM”

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada öğrencilerden nasıl bir Ereğli özledikleri konusunda çalışma başlatmalarını istedi.

Uysal şöyle konuştu:

“Çocuklarımız çok güzel bir seçim yaşadılar. Ben de başkan adaylarımızı dinleyince hepsinin yanında olacağıma söz veriyorum. Akıllarından geçen projeleri hayat geçirmeleri için biz de belediye olarak destek vereceğiz. Ben hep şunu söylüyordum. Ereğli Belediyesi’nin çocuk faydalı bir şehir olmasını istiyoruz. Çocukların mutlu olacağı bir ilçe olursak, göreceksiniz bütün engelli, yaşlı, hamile, bayan, herkesin mutlu olacağı bir şehir olacağız. Ben buna inanıyorum.

Şimdi çocuklarımıza bir görev vereceğiz. Başkan Yardımcılarımız, müdürlerimizle beraber bir görev verelim. Acaba çocuk gözüyle ilçenin nasıl bir ilçe olmasını istiyorlar. Havuz yaptıracağız diyen arkadaşlar var. Bunlar belediyenin görevi. Sıfır atık projesi tamam. Bunları da destekleyelim ama çocuk gözüyle bir planlama yapsınlar, gençlerin gözüyle baksınlar. Gençler nasıl bir şehirde yaşamak istiyorlar. Veya neleri görmek istemiyorlar. Bu şehirde görmek istemedikleri şeyler olabilir, görmek istedikleri şeyler olabilir. Bunları da çocuk ve gençlerimizin gözüyle çizerlerse çok iyi olur. Ona göre bir planlama yapalım. Gençlerin gözüyle bakalım, nasıl bir gelecek planlayacağımıza şimdiden bakalım.”

Seçimlerin ardından Çocuk ve Gençlik Meclisi üyeleri ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorum Ekle