SON DAKİKA

Ereğli Belediyesi'nden, sıcak aş uygulaması

Sefer taslarıyla yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor... 06 Mayıs, 2019 09:48 Güncelleme: 06 Mayıs, 2019 09:48 Ereğli Belediyesi'nden, sıcak aş uygulaması

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayda toklar, aç olmadığını düşünerek yatağına rahatça girebilirler. En büyük hedefimiz bu” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine sağlanan gıda yardımlarında uygulama değişikliğine gitti.  Toplu iftarlar yerine ihtiyaç sahiplerinin evlerine sefertasları içinde sıcak yemek servisi yapılacak. Belediye ayrıca, içinde kuru kumanya bulunan Ramazan paketlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, bu sene ramazan yardımlarını iki ayrı türde gerçekleştirecek. Ereğli Belediyesi 1599 adet Ramazan Kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.  Belediye, ay içinde kuru gıdalar ihtiva eden Ramazan paketlerini ikinci kez ihtiyaç sahiplerine teslim edecek.

Belediye  bu sene, toplu iftarlar vermek yerine, ihtiyaç sahibi hanelere sıcak yemek servisi uygulamasına geçiyor.  Ereğli Belediyesi’nde 20 kişilik mutfak ekibi ve 24 kişilik servis ekibi, her gün ihtiyaç sahibi ailelerin üye sayılarıyla orantılı şekilde hazırlanan sefertaslarıyla  280 aileye mensup toplamda bin 500 kişiye sıcak yemek servisi yapıyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, evlere yemek servisi yapma uygulamasına 90’lı yıllarda başladıklarını, uygulamanın çok başarılı olduğunu belirterek, “ Çadırlarda yemek yapmak, kent meydanında yemek yapmak uygulamasının yararlı olmadığını, oradan geçenlerin tesadüfen yemeğe dahil olduğunu düşünüyorum. Onun için, hak yerini bulsun diye belediye tarafından tespit yapılıp, belediye yetkilileri tarafından evlere yemeklerin teslim etmenin en güzeli olduğuna inanıyorum” dedi.

“OTOBÜS PARASINI NEREDEN BULACAKLAR?”

Uygulamanın aileleri her akşam iftar verilen alanlarda toplanma mecburiyetinden kurtardığını belirten Posbıyık şöyle konuştu:

“Bir anımı anlatayım size. Potbaşı’nda Dere Kenarı’nda bir ailenin evine gittik. Bir anne, üç çocuğu var. Eşi terk etmiş. Evinde kilim bile yok o yıllarda. Kendisine şöyle dedim. ‘Bu yemeği evinize getirmesek de size hükümet meydanında, İnönü parkında çadırlarda size yemek versek olur mu?’ dedim. ‘Başkan bey,’ dedi, ‘Üç çocuk, bir de ben. Otobüs parasını nereden bulacağız. O parayı bulsam zaten peynir, domates alıp evimde yerim’ dedi. Yaptığımız işin çok önemli olduğunu gördük.”

Posbıyık, Ramazan ayının yaz ayına geldiği günlerde gıda mühendislerinin “Özellikle tavuk gibi gıdaların toplu zehirlenmelere yol açabileceğini” belirtmesi üzerine yaz aylarında sıcak yemek dağıtımı yapmadıklarını, bunun yerine mahalle iftarları yaptıklarını söyledi.

Posbıyık, “ Ama şimdi mevsim normallere döndüğü için tekrar kendimiz yemeklerimizi kendi aşçılarımızla birlikte hazırlayıp evlere sunmaya karar verdik” dedi.

“YARDIM YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ…”

Sefertaslarının  üç ayrı boyuttan oluştuğunu, kalabalık ailelere büyük sefertasları bırakıldığını ifade eden Ereğli Belediye Başkanı, “Aynı zamanda yemeklerimizi bol kepçe bırakıyoruz ki, sahurda veya ertesi gün öğlen de aynı yemeği yiyebilsinler diyoruz” şeklinde konuştu.

Posbıyık şöyle dedi:

“Etli yemekleri çok yapmak istiyoruz. Hayır hasenat yapmak isteyen vatandaşlarımız varsı bizim et almamız için, pirinç, meyve almamız için vatandaşlarımız yardım etmek isterlerse Başkan Yardımcısı Atilla Bulak’a ulaşabilirler. Yardım yaparlarsa Allah razı olsun, yapmazlarsa belediye olarak muktediriz, kendi kendimize de bu işi yapıyoruz. Pazaryerinden manavlar bize meyve gönderiyorlar. Bu sayede menü zenginleşmiş oluyor. Pastaneler Baklava gönderiyor, tulumba gönderiyor, onlarla ilave menü olarak bunlara katabiliyoruz. Böylece daha da zenginleşiyor. Zaten Kadir gecesi ve özel gecelerde menüyü zenginleştiriyoruz.”

Posbıyık, bir soru üzerine ilk gün menüsünde taskebabı, pilav ve mercimek çorbası bulunduğunu söyledi.

 “EKSİKLERİMİZİ BİZE BİLDİRİN”

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  yardım çalışmaları için vatandaşlardan ve basın mensuplarından yardım istedi. Posbıyık, “ Ne kadar titiz davrandıysak da eksiklerimiz olabilir, bize hemen bildirmelerini rica ediyoruz. Falan mahallede muhtaç biri var, buraya yemek gitsin deniyorsa, hemen Başkan yardımcısı Atilla Bulak’a bildirsinler. Hemen gereğini yaparız. Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimden biliyoruz. Bazen arabası, evi olanlara yemek gönderildiği de olabiliyor. Böyle bir şey olursa da hemen bize bildirilsin, o kişileri listeden çıkartalım” ifadelerini kullandı.

Yardım konularını yürüten ekiplerine de teşekkür eden Posbıyık, “Ekiplerimiz sadece maaş aldıkları için değil, hayır işlediklerine inandıkları için ramazan gönüllüsü gibi ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlara hep tembih ediyorum; Yemeklerimiz etli olsun, proteinli olsun ve bol kepçe konulsun ki ihtiyaç sahibine ulaştığında sadece o gün değil, ertesi gün de yesinler şeklinde devamlı olarak kendilerine böyle telkinde bulunuyorum.Çok değerli aşçılarımız, zaten onlarla birlikte bize, memur arkadaşlarımıza da yemek veriyor. Çok hijyen ve temiz tutuyorlar mutfağımızı.  Bugün dağıtıma başlıyoruz. Fırınlardan ekmek gönderenler oluyor, onlara da teşekkür ediyoruz. Et, pirinç almamız için bize destek olanlar var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayda toklar, aç olmadığını düşünerek yatağına rahatça girebilirler. En büyük hedefimiz bu. Eksiklerimizi bize bildirirseniz son derece memnun oluruz.”

“ARACIYI YASAKLADIK”

Posbıyık, her sene belediyenin ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri şeklinde kuru gıda yardımı yapmayı da sürdürdüğünü belirterek, “ Ramazan kolilerini hazırladık. Hiçbir aracıya vermedik, bunu tamamen yasakladık. Muhtardı, dernekti falan böyle şeylerle alakamız yok. Direk olarak zabıtamız hakikaten ihtiyaç sahiplerini araştırarak tespit edip o evlere yardım ulaştırılmasını sağlıyoruz. 1 Etap ramazan paketi dağıtımına başladık. Allah nasip ederse Kadir Gecesi’nde,  gerekirse ondan evvel bir kez daha koli dağıtımına devam edeceğiz” dedi.

KADİR GECESİ’NDE  ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK…

Ereğli Belediye Başkanı, “Allah Nasip ederse Kadir Gecesi’nde geleneksel hale getirdiğimiz, Erdemir Genel Müdürlüğü’nden Elif Otel’e kadar olan alanda, hava da güzel olursa dışarıda iftar vereceğiz. O akşam birtakım etkinliklerimiz olacak. Konferanslar vermeyi düşünüyoruz. Değerli din alimlerini buraya getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Yorum Ekle