SON DAKİKA

Ereğli açıklarında balık bolluğu...

Karadeniz Ereğli açıklarında yaşanan balık bolluğu Karadeniz açıklarında avlanan balıkçı teknelerini ilçeye çekti. 20 Eylül, 2022 07:27 Güncelleme: 20 Eylül, 2022 07:27 Ereğli açıklarında balık bolluğu...

Ereğli açıklarında yaşanan balık bolluğu Karadeniz açıklarında avlanan balıkçı teknelerini ilçeye çekti. Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun gibi illerden denize açılan tekneler, avladıkları tonlarca palamudu Karadeniz Ereğli’deki Bozhane Limanı'nda karaya çıkardı.

Karadeniz ve Marmara açıklarından denize açılan balıkçı tekneleri Karadeniz Ereğli açıklarında balık bolluğuyla karşılaştı. Karadeniz Ereğli açıklarından tonlarca balık avlayan tekneler Bozhane Limanına yanaşarak kasaları karaya indirdi. Limana farklı teknelerden kasalar halinde tonlarca balık indirildiği öğrenildi. Türkiye’nin çeşitli illerine gönderilen balıkların fiyatları inceliğine, iriliğine göre 20 ile 50 TL arasında değişiyor.

Karadeniz Ereğli ilçesinde balık ticareti ve nakliyeciliğini yapan Yusuf Baykan yaptığı açıklamada; “Sezon kötü başladı ama iyi devam ediyor şuan gayet bol palamutçuluk yaşıyoruz. Bu sene palamut bayağı bol inşallah garibanın yüzünü güldüreceğiz. Ortalama balığın inceliğine, iriliğine göre değişir. 20’ye de var, 30’a da var, 40’a da var, 50’ye de var. Bu balık aynı borsa gibidir. Borsadan daha kötüdür her gün günlük farklı fiyatlarla karşılaşırsınız. Bugün aldın 30 TL yarın 20 TL. Biz hem nakliyesini yapıyoruz hem ticaretini yapıyoruz, şoklamasını yapıyoruz hepsini yapıyoruz” dedi.

Yorum Ekle