SON DAKİKA

Erdoğan: Bu hafta sokağa çıkma kısıtlaması 3 gün

Erdoğan: Bu hafta sokağa çıkma kısıtlaması 3 gün 27 Nisan, 2020 16:35 Güncelleme: 27 Nisan, 2020 16:35 Erdoğan: Bu hafta sokağa çıkma kısıtlaması 3 gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini açıkladı. Erdoğan "Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz." dedi.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3,5 saat sürdü.

Koronavirüs salgını sebebiyle beşinci kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

"Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor"

Küresel bir felaket halini alan COVID-19 hastalığının üstesinden gelerek, inşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz. Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik. Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor. Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık.

Türkiye, Avrupa ülkelerine göre çok daha iyi durumdadır. Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir.

Yaklaşık 40 bin vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik, 59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz.

"55 ülkeye malzeme desteği verdik"

55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik. Dost ve kardeş toplumlara umut olduk. Gelişmiş ülkelerin dahi Türkiye'den destek istediği bir dönemde elimizdeki imkanları dostlarımıza açmakta tereddüt etmedik.

"Bu hafta sokağa çıkma kısıtlaması 3 gün olacak"

Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek. 

Yorum Ekle