SON DAKİKA

ERDOĞAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımlandı 09 Ocak, 2014 14:50 Güncelleme: 09 Ocak, 2014 14:50 ERDOĞAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımlandı.

DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan AdayıOp.Dr.Erdoğan, 10 Ocak çalışan gazetecileri kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü kutlamaktayız.

Bağımsız basın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir.Özgür, tarafsız, basın ahlak kurallarına uyan ilkeli bir basının ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde önemli rolü vardır.

Gazetecilik topluma doğru bilgi ve doğru haber verme gibi önemli bir misyonu üstlenmektedir.

Bu kutsal misyonu üstlenen gazetecilerimiz görevleri için günün 24 saati koşuşturarak düzenli bir mesaisi olmadan toplumu bilinçlendirmek uğruna verdiği mücadele en büyük takdire değerdir.

Basın kuruluşlarının en önemli sermayesi hiç kuşkusuz insandır.

Güçlü basın kuruluşu, güçlü ve bilgili gazeteci demokrasinin en büyük ve en önemli unsurudur. Toplumumuzun kalkınma süreci, bilinçlenmesi ve gelişimi güçlü basın kuruluşu ve güçlü gazetecilerin desteği ile daha hızlı ve güçlü gelişecektir.

Demokratik Sol Parti iktidarında Gazetecilerin başta Emniyet Müdürlükleri ve Adliyeler olmak üzere hiçbir kamu kuruluşuna girmeleri yasaklanmayacak, düşünceleri nedeniyle hiçbir gazeteci tutuklanmayacak, Türk basını daha güçlü, daha özgür ve donanımlı olacaktır.

Bilindiği gibi Kdz. Ereğli’de tüm derneklere yer veren Ereğli Belediyesi ne yazık ki Kdz. Ereğli’nin tek basın örgütü olan ve genellikle çalışanların üye olduğu Gazeteciler Derneği’ne lokal vermemiştir. Ereğli yerel basının bu sıkıntısı bizim dönemimizde kesinlikle çözüme kavuşturulacak ve 24 saat mesai başında olan gazetecilerimizin aileleriyle birlikte dinlenebilecekleri, huzur bulabilecekleri bir mekana kavuşturulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen siz değerli basın mensuplarımıza saygılarımı sunarım.

 

 

Yorum Ekle