SON DAKİKA

ERDEMİR'DEN GAZETECİLERE ANKARA GEZİSİ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrkaları T.A.Ş tarafından , 10 OCAK çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, Zonguldak ve Kdz.Ereğli'de çalışan basın mensuplarına Ankara gezisi düzenlendi 12 Ocak, 2014 16:46 Güncelleme: 12 Ocak, 2014 16:46 ERDEMİR'DEN GAZETECİLERE ANKARA GEZİSİ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrkaları T.A.Ş tarafından , 10 OCAK çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, Zonguldak ve Kdz.Ereğli'de çalışan basın mensuplarına Ankara gezisi düzenlendi.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney ile Erdemir Kurumsal İletişim Şefi Cevat Bozkurt'un da katıldığı gezi kapsamında, ilk olarak Anıtkabir ziyaret edildi.

Ahmet Başdabak'ın rehberliği'nde Hürriyet ve İstiklal kulelerini dolaşan basın mensupları daha sonra daAslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına ulaştılar.Atatürk ve Kurtuluş müzesi, Cumhuriyet Kulesi, ve Atatürk Özel Kitaplığı ziyaret edilirken, Çanakkale savaşı, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz panoramalarıincelendi.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde ,Atatürk'ün özel eşyaları,kendisine sunulan bal mumu heykelleri de dikkatle inceleyen basın çalışanları Zafer Kulesi,Barış Kulesi ve Misak-i Milli Kulesini de ziyaret ettiler.Son olarak, Atatürk'ün mezar odasının LCD ekrandan canlı görüntüsünü izleyen Gazeteciler , tören alanında toplu çekilen fotoğrafın ardından Anıtkabir'den ayrıldılar.

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne giden Gazeteciler, 1925 yılında Türkiye Cumhuriyet'nin ilk hapishanesi olarak inşa edilen ve 2006 yılı Temmuz ayında kapatılan Ulucanlar Cezaevi'nin bölümlerini de müze rehberi eşliğinde dolaştılar.

Cüneyt Arcayürek, Behice Boran, Cevat Şakir Kabaağaçlı, Erdal Eren, Necip Fazıl Kısakürek, Bülent Ecevit,Deniz Gezmiş,Muhsin Yazıcıoğlu gibi tanınmış yazar-gazeteci-siyasetçi isimlerin kaldığı koğuşları gazeteciler tek tek gezdi, özellikle tecrit odaları ve disiplin hücrelerinin koşullarından etkilendiler.

Ardından, Kurtuluş Savaşı Müzesi(1.T.B.M.M Bnası'nı) ziyaret eden gazeteciler, 23 Nisan 1920'de açılışı yapılan ve 115 temsilci ile ilk toplantının gerçekleştirildiği Meclis Toplantı Salonu'na girdiler.1.Meclis'in yakının da ki 18 Ekim 1924 tarihinde hizmete açılan Cumhuriyet Müzesi (2.T.B.M.M Binasına'da) ziyarette bulundular.

Ankara'nın ilk sanayi müzesi Rahmi Koç Müzesi'nin de ziyaret edildiği tur kapsamında , akşam saatlerinde Ankara Kalesi'ne çıkıldı.Burada ki akşam yemeğinden sonrasında Ereğli'ye dönüş yolculuğu yapıldı.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.Gazetecilerin Ereğli'ye ulaşmasıyla gezi sona erdi

Haber:Ereğli Bülteni

 

Yorum Ekle