SON DAKİKA

Erdemir Genel Müdürü Oral’a teşekkür ziyareti

Erdemir Genel Müdürü Oral’a teşekkür ziyareti 26 Eylül, 2019 11:53 Güncelleme: 26 Eylül, 2019 11:53 Erdemir Genel Müdürü Oral’a teşekkür ziyareti

Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, en yaşlı gazi merhum Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz tarafından ziyaret edildi.

Dünyanın En Yaşlı Gazisi olarak bilinen ve 1994 yılında 110 yaşındayken vefat eden, Atatürk’ün askeri Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz ve beraberindekiler, 25 Eylül Çarşamba saat 12.00’da Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a ziyaret gerçekleştirdiler.

Her yıl 2 kez Çanakkale’ye gezi tertip eden Turgut Kaçmaz en son, Mustafa Kemal Atatürk’ün de gazi olduğu, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünde, savaşanların torunlarından 41 kişilik kafile ile Çanakkale’ye Şehitlikleri Gezisi programı tertip etmişti. 2 gün süren programda ulaşım desteği sağlayan Erdemir’in Genel Müdürü Salih Cem Oral’ı, geziye katılan 7 kişi ile birlikte ziyaret eden Kaçmaz, Oral’a, 57. Alay Şehitliği’nde, babası Hüseyin Kaçmaz’ın Anıt Heykelinin önünde Avusturalya Genel Kurmay Başkanı ile çekilen fotoğraf tabağını armağan etti.

Kaçmaz ayrıca, her sene yer aldığı Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya’daki törenler, çeşitli etkinlikler, geziler ve kilometrelerce yürüyüşten oluşan albümü Oral’a göstererek kısa bilgiler verdi.

Ziyarette, şiir okuma yarışmalarında derecesi bulunan Karadeniz Ereğli Turgut Reis Okulu 5. Sınıf öğrencisi Elif İnci Teke’de, “Çanakkale” ve “Turgut Kaçmaz” için yazılan şiiri okudu. Şiiri çok beğenerek alkışlayan Oral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kaçmaz ve konuklara teşekkürlerini sundu.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorum Ekle