SON DAKİKA

Erdemir, Ereğli'ye karşı samimi mi?

Erdemir ve Ereğli Gerçeği... 16 Mayıs, 2021 11:53 Güncelleme: 16 Mayıs, 2021 11:53 Erdemir, Ereğli'ye karşı samimi mi?

ERDEMİR’İN 56’NCI YILI VE EREĞLİ

Erdemir 56’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Peki Erdemir 56 Yılda Ereğli’ye ne verdi.

Yaptıkları açıklamaya göre verdikleri;

Karadeniz Ereğli’yi sanayi merkezi ve modern bir kente dönüştüren, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye için üreten Erdemir, ülkemizin geleceğini çelikten inşa etmek için durmaksızın çalışmaya devam ediyor.” 

Kdz. Ereğli’nin modern bir kent olmasında sadece Erdemir’i ön planda tutan basın bülteni, şehrin mülki amirini, seçilmiş Milletvekillerini, Belediye Başkanını, bürokratları, atanmışları yok sayarcasına Ereğli’de en büyük faktör sadece Erdemir- miş gibi bir açıklama yapmıştır. 

Erdemir 56’ncı yılını gururla kutlarken cevabını yine alamayacağımız sorularımızı soralım. 

1-  Özelleştirmenina ardından, tüm spor branşlarını kaldırdınız. Kdz. Ereğli’de çocukların ve gençlerin sosyal olarak gelişmesini sağlayacak olan spor branşlarını yeniden Kdz. Ereğli’ye kazandıracak mısınız? 

2-  Göztepe stadı kapalı olarak durmaktadır. Stadı Ereğli halkına açmayı düşünüyor musunuz? 

3-  Maddi imkansızlıkları olan ailelerin çocuklarına geleneksel olarak yapılan sünnet şölenlerini artık yapmamaktasınız. Sünnet şölenlerine devam edecek misiniz? 

4-  Erdemir Sinemasını Kültür Merkezi adı altında yıllar önce gerçekleştirdiğiniz konsept ile kapalı halde tutmaktasınız. Kdz. Ereğli madem sizinle modern bir kent haline geldi ise; Kdz. Ereğli’ye yeniden Sinema kurma projeniz var mı? 

5- Havasını ve suyunu kirlettiğiniz, doğaya verdiğiniz zararı karşılama adına ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? 

6-  Hava kirliliğinden dolayı Kdz. Ereğli’de yaşayan vatandaşların sesini duyuyor musunuz? Yoksa sadece düşük maliyetle çalıştırdığınız işçilerin üzerinden yapacağınız kar oranını mı hesaplamaktasınız? 

7-   Yıllık olarak Ereğli’de hava, su ve toprağa verdiğiniz kirlilik oran analizi yapmakta mısınız? 

8-   Uzun yıllardır, OYPA’da asgari ücret ile çalışan personel ne zaman kadroya alınacaktır.? Bununla ilgili bir çalışmanız var mı? Yoksa önümüzde ki seçimleri bekleyip siyasilerin oy alabilmek adına müjde olarak verilmesini beklemeliyiz? 

9-  Vinç operatörünü hijyen elemanı göstermekte olduğunuz ve ihalelerin hukuksal olarak yenilenmediğini iddia edilmekte. İhaleleri ne zaman yenilemeyi düşünmektesiniz? 

10-  70 İşçi Kod-29 ile işten çıkarıldı. Bu işçilerin tek suçu başka sendikaya üye olmaları mıydı? 

11-  Dava açan çok. Yıpranma payı yok. Ağır sanayi de çalışan işçilerin yıpranma paylarıni vermemek adına aldığınız kararlar kar oranınızı yükselmesinde önemli bir faktör mü? 

12-  56 Yılda Kdz. Ereğli’ye 7 okul kazandırdınız? Eğitim ve Öğretime destekleriniz devam edecek mi? Yoksa sadece bu 7 Okul ile sonlandırıldı m? 

ERDEMİR 56’NCI YILINI GURURLA KUTLARKEN, CEVAPSIZ KALAN SORULAR YANIT BULDUĞUN DA, EREĞLİ’DE YAŞAYAN VATANDAŞ SİZİN SAMİMİYETİNİZE İNANACAKTIR.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle