SON DAKİKA

ENGELLERİ ONLARA ENGEL DEĞİL

Ereğli Kent Konseyi tarafından daha önce engelli çocuklar için başlatılan tiyatro çalışmasının ardından bu kez de Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortak basketbol kursu açıldı. Kursa katılan öğrencilerin mutlu oldukları görülürken, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ta öğrencileri ziyaret ederek basket topu hediye etti. 08 Şubat, 2014 15:38 Güncelleme: 08 Şubat, 2014 15:38 ENGELLERİ ONLARA ENGEL DEĞİL

Kdz. Ereğli Kent Konseyi öncülüğünde engelliler için basketbol kursu düzenledi. Kent Konseyi’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği müzik kurslarına katılan 35 engelle öğrenci, aldıkları eğitim ile müzikal tiyatro gösterisi yapmışlardı. Engellilere yönelik sosyal projelerini sürdüren Kdz. Ereğli Kent Konseyi basketbol kursları düzenledi. Gençlik ve Spor Merkezi Spor Salonu’nda ki kurslara katılan engelli çocuklar hem basket oynuyor hem de eğleniyor.

Düzenlenen kursu ziyaret ederek özel çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve her gelişinde çocuklar üzerindeki pozitif değişimi gördüğünü ifade etti. Özel çocuklara yönelik olarak düzenlenen projelerden dolayı kent konseyi, eğitimciler ve çocukların ailelerine teşekkür eden Posbıyık konuşmasında şunları söyledi; “Biz sık sık görüşüyoruz. Zaman zaman beni ziyarete geliyorlar. Müzik yada spor olsun diğer eylemlerinde sık sık bir araya geliyoruz. Bu ortamı yaratan Başkan Nalân Köseoğlu Selvi ve yönetim kurulundaki arkadaşlarına teşekkür ediyorum.  Bu bir takım çalışması. Hem müzik dalında ki hem de spor dalındaki öğretmenlerimiz büyük fedakârlıklar yapıyorlar. Çocuklarımız toplumla bir araya getiriyorlar. Toplumdan hiç kopmuyorlar ve toplumla iç içeler. Onların toplumun içerisinde olması ile çok iyi noktalara gittiğimizin farkındayız. Ben her gelişimde çocukların üzerindeki değişimi görüyorum. Buda beni son derece mutlu ediyor. Bu projeye emek verenlere şükranlarımı sunuyorum. Bu çocuklarımıza bütün tolumun sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.  Şu anda Ereğli’de bu yakalandı. Toplum olarak çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkıyoruz. Bundan da son derece mutluyum. Arkadaşlarımız daha iyi noktalara gitmek için var güçleri ile çalışmalara devam edecekler. Belediye olarak ta biz her zaman yanlarındayız. Her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız.

Kent Konseyi tarafından düzenlenen kursa katılan özel çocuklardan 18 yaşında ki Oğulcan Mert Kalender çalışmaların çok iyi gittiğini ve basketbolcu çok sevdiğini söyledi. Kalender konuşmasında “Bu gün direklerin arasından geçme, top sürme ve basket atmayı öğrendik. Bu gün bende 2 kere basket attım” dedi.

Kursa katılan özel çocuklardan 22 yaşındaki Aslı Kınık ise arkadaşları ile birlikte olmaktan ve basket oynamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle