SON DAKİKA

Emeklere yazık günah değil mi?

Emeklere yazık günah değil mi? 16 Ekim, 2017 15:50 Güncelleme: 16 Ekim, 2017 15:50 Emeklere yazık günah değil mi?

Ereğli’de hayvancılık ile uğraşan Hüseyin Ekim, 5 sene önce kurduğu hayvan çiftliğine elektrik hattı çektirmek için çaba sarf ediyor. Hattın çekilmesinde ki tüm masrafı vermeye hazır olduğunu kaydeden Ekim "2 senedir elektrik hattını çektirmek için uğraşıyorum. Ayda 5 bin lira mazot parası veriyorum. Benim emeğime yazık değil mi?" sözleri ile yetkililere seslendi.

Ereğli'ye bağlı Ören köyünde aldığı arsaya hayvan çiftliği kuran Hüseyin Ekim, 2 sene önce hayvan çiftliğine elektrik hattı çekilmesi amacıyla Elektrik kurumuna başvurdu. Hayvanların artması ile ihtiyacı olan elektriği aldığı jeneratörle ile karşılamaya çalışan Hüseyin Ekim, her ay jeneratör için yaklaşık 5 bin liraya yakın mazot parası verdiğini söyledi.

Defalarca Elektrik kurumuna giderek başvuru yaptığını ancak bu başvurulardan hiç bir sonuca ulaşamadığını kaydeden Hüseyin Ekim, vergi mükellefi olduğunu ve bölgesine katma değer kattığını kaydetti. Ekim konuşmasında "Her ay yaklaşık 5 bin liraya yakın mazot parası veriyorum. Burada kazandığımın yaklaşık yüzde ellisini mazota yatırıyorum. Buraya yaklaşık 250 bin liraya yakın masraf yaptım. Vergi mükellefi olduğum gibi ilçeye, ilime ve ülkeme katma değer sağlıyorum. Elektrik kurumuna yaptığım başvurulara imar yok gibi bir çok cevapla olumsuz yanıt verildi. Benim çiftliğimin hemen üst tarafında Ereğli Belediyemizin su deposu var. Burada elektrik var. Yan tarafımızda piknik alanı var. Burada da elektrik var. Ancak benim çiftliğime elektrik verilemiyor. Ben bunu anlamış değilim. Emeklerimize yazık günah değil mi?" dedi.

MASRAFLARI KARŞILAMAYA HAZIRIM, YETERKİ ELEKTRİĞİM BAĞLANSIN

Çiftlik sahibi Hüseyin Ekim,  elektrik kurumunun çekeceği elektrik hattının tüm masraflarını da karşılamaya hazır olduğunu kaydettiği konuşmasında "Buraya elektrik hattı çekilsin. Ben burada ortaya çıkacak olan tüm masrafı karşılamaya hazırım. Yeter ki elektrik bağlansın" diyerek Elektrik kurumu yetkililerine seslendi. 

Yorum Ekle