SON DAKİKA

Elmatepe halkı, Posbıyık'a destek verdi...

Elmatepe halkı, Posbıyık'a destek verdi... 04 Şubat, 2019 07:34 Güncelleme: 04 Şubat, 2019 07:34 Elmatepe halkı, Posbıyık'a destek verdi...

Ereğli Elmatepe mahalle muhtarı Muammer Arslan ile birlikte yaklaşık 70 kişilik ekip Halil Posbıyık’a destek vermek için Cumhuriyet Halk Partisi önüne geldi. “Yokluğun hissedildi başkanım…” sözleri ile başkan adayı Posbıyık’a destek veren Elmatepe halkı, her zaman kendinin yanında olduğunu ifade etti.

Elmatepe mahalle Muhtarı Muammer Arslan ile birlikte yaklaşık 70 kişilik grup Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı önüne gelerek başkan adayı Halil Posbıyık ile görüştü. Burada başkan adayı Posbıyık’a ‘Yokluğun hissedildi başkanım…’ sözler ile destek veren gruba karşı konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, halkın sosyal medya başta olmak üzere her kesimden desteğini alarak belediye bakan adayı olduğunu ifade etti.

Kendisinin belediye başkan adayı olmaması için kimlerin ne tyür oyunlar oynadığını da anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli belediye başkan adayı Halil Posbıyık “Erdemir bacasından gazlar çıkıyor. Torunlarımız falan zehirleniyor. Filtre falan değiştirmiyorlar. Benim zamanımda böyle bir şey yoktu. Yani Halil Posbıyık gürleyecek diye herkes çekinirdi. Öyle değil mi yani arkadaşlar. Evet, bunun için. Ereğli için beni aday yapmayacaklardı. Bu gruplar beni aday yapmamak için ellerinden gelen gayreti 4 ay sürdü. Yine yapmıyorlar mı? Ereğli halkının adayıyım ben. Ereğli halkı beni aday gösterdi. AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi telefonla, Whatsapp ’la, Facebook’la bilmem ne ile yemin ediyorum beni aday Ereğli’de yaşayan insanlar gösterdi. Yoksa yukarısı verir çizgiyi, çıkarırlar aradan. Ya şu anda Sarıkorkmaz ’da bildiğim 7 tane izale şuur var.  Gidiyorlar vatandaşın 100 metre yerini alıyorlar. Adamın parası olmadığı için izale şuur veriyorlar.  Ağalar alıyorlar yani yerleri falan. Yani böyle bir eziyet var Ereğli’de. Sömürüyorlar Ereğli’yi sömürüyorlar. 1880 yılında kuruldu bu belediye. Bugüne kadar böyle bir sömürü düzeni olmadı. Geçtiğimiz dönem sömürdüler. Ereğli’yi bitirdiler. Yeni düzene hazırlık yapıyorlar.Yeni hazırlıklar yapıyorlar Halil Posbıyık gelmesin diye. Halil Posbıyık intikam alacak. Ama ben dürüst bir adamım. Halkı ezdirmem. Ve dediğim dedik derim masaya yumruğumda… Onun için Halil Posbıyık gelmesin diye, çıkarlarına engel olacağım için. Belli gruplar benim için 4-5 trilyon para harcadılar. Ya 4-5 trilyon parayı nasıl harcıyorsun kardeşim. Bana geçen gün bir hemşerim yolda giderken böyle çok okumuş falan değilim. Bir vatandaş dedi ki bana ‘Ya başkanım dedi. Belediye başkanın maaşı kaç lira. Bilmiyorum şu anda başkan değilim ama 10 bin lira falandır herhâlde dedim. E ben dedi 10 binden 12 ay çarpıyorum,  120 milyar lira yapıyor dedi. 120 milyarlarla 5 seneyi çarpıyorum 600 milyar yapıyor dedi. La bunlar 5,5 trrilyton para koymuşlar. Bu parayı geri alamıyorlar mı dedi. Olay bu kadar basit yani. Ereğli’yi sömürmeye çalışıyorlar. Dizayn etmeye çalışıyorlar. Burada 3, 5 tane ağa söz sahibi olup sömürü düzeni getirmeye çalışıyorlar. Biz buna engel olacağız. Bana güvenin. Ben belediye başkanlığını tadında yaşadım. Acısını da yaşadım. Tekrar belediye başkanı olsam ne olur. Ama Ereğli halkına bir manevi borcum var” dedi.

Yorum Ekle