SON DAKİKA

El emekleri göz nurları sergiye çıkıyor

Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi’nin(ADEM) hazırladığı proje kapsamında, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünler sergiye çıkıyor. 27 Mayıs, 2021 06:12 Güncelleme: 27 Mayıs, 2021 06:12 El emekleri göz nurları sergiye çıkıyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı teşvik etmek amacıyla kursa katılanların devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı psikososyal, sosyakültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerini toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi(ADEM), Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU’nun da desteklediği  Aile Destek Merkezi Projesi kapsamında,  kurslara katılan kursiyerlerin desteklenmesi  ve hazırladıkları ürünlerin halkla buluşturulması amacıyla ADEM binası arka bahçesinde 27-28 Mayıs Perşembe-Cuma  tarihleri arasında ürettikleri bir çok ürünü satışa sunarak, elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi kursiyerlere destek  sağlanacak.

 

ADEM proje koordinatörü Emel Uzun merkezin amacı doğrultusunda dönemsel açtıkları meslek edindirme amaçlı kurslarla, kursiyerlere istihdam oluşturduklarını söyledi. ADEM tarafından katılımcıların üretimlerini arttırabilmeleri için malzeme ve ekipman desteği sağlandığını belirten Uzun, ayrıca kursiyerlerin günlük ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla belirli ücret verildiğini ve çocuğu olan kursiyerlerin,  aile ekonomilerine katkı sağlamak ve meslek edinmek için kursta harcayacakları zaman içerisinde, çocuklarına bina içinde kreş hizmeti verdiklerini ve çocuklara Halk Eğitim bünyesinde kreş öğretmeni tahsis ettiklerini belirtti.  

 

 

Proje destekçilerinden de bahseden ADEM proje koordinatörü Emel Uzun, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın desteklediği ve her yıl düzenlediği Aile Destek Merkezi’nin(ADEM)  proje destekçileri olan İŞKUR, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, İlçe M.E.B. bağlı Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi, kursiyerlere,  kurs ortamının gerçekleşmesine büyük katkı ve destek sağlamakta. Aile Destek Merkezi Projesi’nin gerçekleşmesinde katkısı bulunan başta Sayın Kaymakamımız  İsmail ÇORUMLUOĞLU’na, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Abdullah HASÇELİK’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail AKSOY’a, Kdz.Ereğli Halk Eğitim Müdürü Canan AYAN’a, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür  Vekili Deniz PEKER’e,  Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ayfer YAVUZ’a ve usta öğreticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle