SON DAKİKA

Ekonomik ve sosyal kıskacı barolar yaratmadı

Yavuzyılmaz: Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal kıskacı barolar yaratmadı. 07 Temmuz, 2020 04:50 Güncelleme: 07 Temmuz, 2020 04:50 Ekonomik ve sosyal kıskacı barolar yaratmadı

 

Avukat sayısı 5 binden fazla olan, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde çoklu baro kurulmasının yolunu açan 'Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' tartışmalar eşliğinde, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ak Parti ve MHP’nin 28 maddeden oluşan teklifinin, komisyonda devam eden görüşmeleri sırasında “komisyonun farklı görüşlere kapalı olduğu ve teklifin virgülü dahi dokunulmadan geçirilmek istendiğini” belirterek eleştirilerde bulundu.

CHP'li Milletvekili, Cumhur ittifakı milletvekillerinin komisyondaki tavrını; “kibir ve güç zehirlenmesinin bir tezahürü” olarak nitelendirirken, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal kıskacı baroların yaratmadığını, ancak güdüme girmeyen baroların adeta vatan haini ilan edilmeye çalışıldığını” söyledi.

Yavuzyılmaz, “Türkiye'de ekonomik krize barolar sebep olmuyor. Türkiye'yi Suriye bataklığına sokan yine barolar değil, koronavirüs sürecinde dağıtamadığınız maske skandalının sebebi de barolar değil” diyerek, hükümetin yaptığı hataların bedelini vatandaşa ve ülkenin köklü kurumlarına ödetmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Milletvekili “Zonguldak Büyük Madenci Yürüyüşüne de atıf yaptığı komisyon konuşmasında şu detaylara yer verdi:

“Şimdi, bu ana kadar söylediğiniz ve kendi içinde bin bir türlü tutarsızlık olan bu kanun teklifindeki samimiyetinizi ortaya koyacak olan gerçek, muhalefet partilerinin önerileri doğrultusunda en azından bazı değişiklikleri yapmaktır. Virgülde dahi hata yapmadığınızı düşünmek maalesef kendinizi halkın da üzerinde, halkın temsilcilerinin de üzerinde gördüğünüz bir kibrin içine sizi atar. Bakın, neredeyse baroları yani mevcut baroları vatan hainliği noktasına endekslediğiniz bir tavır içindesiniz ancak şu bir gerçek ki Türkiye'de ekonomik krize barolar sebep olmuyor. Türkiye'yi Suriye bataklığına sokan yine barolar değil, koronavirüs sürecinde dağıtamadığınız maske skandalının sebebi de barolar değil, FETÖ'yle el ele, kol kola yıllarca birlikte yürüyen yine barolar değil, 15 Temmuz darbe girişimini de bu barolar yapmadı, 15 Temmuza giden yolun taşlarını da bu eleştirdiğiniz barolar döşemedi. 15 Temmuz için toplanan bağışları barolar yemedi. Tank Palet Fabrikasını barolar Katarlılara peşkeş çekmedi. Tüm bunlar sizin yaptığınız veya yapmaya ortak olduğunuz ve faturasını da vatandaşımızın ödediği büyük hatalar ve yanlışlar. O nedenle masum değilsiniz. Size milletimiz de, buradaki milletvekilleri de güvenmemekte çok haklılar.

Bakın, Zonguldak Barosu Başkanımız Özer Eroğlu ve daha pek çok İlin baro başkanları adaletsizliğinize karşı Ankara'ya doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Zonguldak aynı zamanda büyük madenci yürüyüşünü de yapan çoluğu çocuğu, işçisi, memuru, esnafı 100 bin kişi büyük bir haksızlığa karşı Ankara'ya yürümüş bir şehir. Bu noktada Zonguldak Barosu Başkanının Ankara'ya doğru bir adım atması bile önümüzdeki ilk seçimde sizin gideceğinize olan vatandaşın kanaatini de ortaya koyması bakımından çok önemli.”

Yorum Ekle