SON DAKİKA

‘Ekim geçidi’ resim sergisi açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kdz.Ereğli Belediyesi ve BEÜ Güzel Sanatlar Bölümü işbirliğinde Osman Zeki Oral Sergi salonunda ‘Ekim Geçidi’ adlı karma resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 29 Ekim, 2017 12:20 Güncelleme: 29 Ekim, 2017 12:20 ‘Ekim geçidi’ resim sergisi açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kdz.Ereğli Belediyesi ile BEÜ Güzel Sanatlar Bölümü işbirliğinde karma resim sergisi açıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile BEÜ Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katılımı ve Sanat eğitmeni Sevinç Yıldız Tanan’ın koordinatörlüğünde Osman Zeki Oral Sergi Salonunda sergilenecek olan ‘Ekim Geçidi’ adlı karma resim sergisinin açılışına Kaymakam Nazım Madenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Kaplan, Jandarma Komutanı Yzb.Erkan Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

UYSAL: SANATIN VE SANATÇININ HER ZAMAN YANINDAYIZ..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Bayramını çeşitli etkinliklerde kutladıklarını belirterek; “BEÜ Güzel Sanatlar Bölümü ile de sürekli işbirliği halindeyiz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz karma resim sergisinde emeği geçen ressam ve sanatçılarımızı kutluyorum. Biz her zaman söylediğimiz gibi sanatın ve sanatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ressamlarımızdan bir ricamız olacak, Kdz.Ereğli’mizin kurtuluş mücadelesinin verildiği yıllarda Nimet Hoca’nın halkımıza seslendiği Millet Parkı ile Atatürk Anıtımızın arkasındaki İnönü Parkı düzenlememiz tamamlandığında buralarında tuvallere konu edilmesini rica ediyorum. Değerli halkımızın ve sizlerin bir kez daha Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da yaptığı konuşmada yerel ve merkezi yönetim olarak sanatçılara destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti. Kurdelanın kesilmesinin ardından ilimiz ve ilçemizde bulunan 41 ressamın eserlerinin yer aldığı karma resim sergisi açıldı.

Ayrıca, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Ekle