SON DAKİKA

Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. 17 Eylül, 2017 10:20 Güncelleme: 17 Eylül, 2017 10:20 Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerle, velilere ve eğitimcilere başarılar dileyen CHP'li Demirtaş," Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

"Okul, insan yaşamında aileden sonra en önemli basamak olan, bireyleri hayata hazırlayan, geleceğe ilişkin hedeflere ulaşılmasını sağlayan eğitim yuvasıdır.

Türkiye’nin çağdaşlık, kalkınma ve uygarlık yolunda, en büyük gücü de eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Eğitimin temel hedefi, bilimsel düşünen, laik, üretken ve sorgulayan bireyler yetiştirmektir.

Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.

15 yıllık AKP iktidarı en çok eğitim alanında başarısız olmuş, gelecek için umut yerine kaygı veren adımlar atmıştır.

6 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiren hükümet, 15 yıllık süreçte eğitim sistemini alt üst etmiştir. Son dönemde artan bilim ve laiklik karşıtı söylem ve eylemlere, yeni müfredattaki Atatürk ilkelerini ve bilimsel verileri dışlayan düzenlemeler eklenmiştir. Laiklikten uzaklaşıldıkça, çağdaşlıktan ve bilimsellikten de uzaklaşılmaktadır. Oysa  dijital çağın yaşandığı dünyada, teknolojiye hakim, çok yönlü düşünen ve bilimi rehber edinen nesillerin yetişebilmesi için çağdaşlık yolundan ayrılmamak gerekmektedir.

Atatürk’ü görmezden gelen, milli bayramları kutlamaktan kaçınan, bilimi hiçe sayan, yabancı dil ve biyoloji ders saatlerini azaltan bir eğitim anlayışının, genç bireyleri geleceğe nasıl hazırlayacağı meçhuldür.

Atanamayan öğretmenlerin sorunları giderek artmaktadır.

Sanat eğitimi ve spor dersleri hiç önemsenmemektedir.

 Ortaokul son sınıf öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılına belirsizlik içinde girecektir.  

OKS ile başlayan 3 sınavlı sistem,  tek sınavlı SBS ile devam etmiştir. TEOG ile yeniden düzenlenen ortaöğretime geçiş sistemi ise bir kez daha değişecektir. Üstelik bir kişinin; “Ben TEOG’u istemiyorum, kaldırılsın” sözü üzerine…  

Türkiye, yeni bir eğitim öğretim yılına da, işte böyle bir kaos ortamında başlayacaktır. 

Ancak bu karanlık süreç elbette sonsuza kadar devam etmeyecektir.

Bu ülkenin, Büyük Önder Atatürk’ün ışık tuttuğu  yoldan yürümeyi sürdüren aydınlık yüzlü eğitimcileri var oldukça, çağ dışı anlayış ve iktidarlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2017- 2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize, onlara her zaman destek olan velilerimize, sabır ve çabaları ile çocuklarımızın geleceği için emek veren öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum.

 

Yorum Ekle