SON DAKİKA

EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlut ÖZDEMİR, 2014 yerel seçimler öncesi ziyaret turlarına başladı. 15 Aralık, 2013 11:56 Güncelleme: 15 Aralık, 2013 11:56 EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlut ÖZDEMİR, 2014 yerel seçimler öncesi ziyaret turlarına başladı.

Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilciliğini ziyaret eden MHP Kdz.Ereğli  Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, 7 Aralık tarihinde kongresini gerçekleştiren Türk Eğitim Sen  Kdz.Ereğli Şube Başkanı Tayfun Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Gülüç Belediye Başkan Adayı  Tarık Semiz ve  MHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.

Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek , eğitimde ki sıkıntıları dile getirdi,

Ereğli'de okul ihtiyacı olduğunu belirten Öztürk, şu an ki mevcut Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık'a Belediye olarak bir okul yaptırmayı düşünmez misiniz ? diye sorduğum da , Okul yaptırmak Belediyenin asli görevleri arasında yer almadığını ifade etti.

Sayın Posbıyık haklıdır, evet Belediyelerin asli görevi belki okul yaptırmak değildir ama sonuçta okulları desteklemek muhakkak ki olmalıdır.Okul yaptırmak eğitim çalışanları olarak bizim kendi şahsi menfaatlerimiz için değil, bu Ereğli'nin bir ihtiyacıdır,Sizler nasip olur da Belediye Başkanı olursanız, biz eğitim çalışanları olarak Belediyemizden hiç bir şahsi beklenti içinde değiliz, sadece Ereğli'nin eğitim-öğretim ortamına hizmetleriniz bulunsun, okullar desteklensin, Öğretmenlerimiz okulun inşaat işleriyle meşgul edilmesin bu noktada okullarımıza yardımcı olunmasını istiyoruz, biz bunu yeterli görüyoruz"dedi.

Özdemir ziyarette yaptığı açıklamada,  geçtiğimiz günlerde kongresini gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Şube Başkanı Tayfun Öztürk ve Yönetim Kurul Üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum.  Mevcut Başkanımız ve Yönetiminin kongreden başarıyla çıktığını görmek bizleri memnun etti. Eğitim konusunda  Ereğli’de yaşanan sorun ve sıkıntıları biliyoruz, takip ediyoruz. Göreve  geldiğimiz takdirde   sorun ve sıkıntıların en aza indirilmesi için çalışacağız. Eğitim Camiasındaki öğretmenlerimizin yanında olacağız.

Sıradan bir iş adamı olarak elimden geldiği kadarıyla eğitim camiasına yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden,Özdemir, bizim şirketimiz her zaman sosyal bir şirket olmuş ve eğitim camiasına destek vermiştir ve vermeye de çalışmıştır.Bu konuda Allah nasip eder ve Belediye Başkanı olursam okullarımızın, özellikle Öğretmenlerimizin 300-500 T.L çatı için kapı kapı dolaşmasına ve ya Öğretmen arkadaşlarımızın, iş dünyasından, kamuoyundan rica minnet okulların eksiklerini gidermeye çalışmasına vatandaşlarla karşı karşıya bırakılmasına müsade etmeyeceklerini söyledi.

Özdemir, Belediye'nin kapısının eğitim camiasına her türlü ihtiyaç için açık olacağını, isteme ve ya rica etme durumu olmadan sadece emretmelerinin yeterli olacağını söyleyerek, bunun için de şeref sözü verdiğini belirtti.

Özdemir,konuşmasında Öztürk'ün açıklamasını  ele alarak, tabi ki Belediyelerin asli görevleri arasında okul yapmak yoktur, ancak milyonlarca dolar harcayarak festival yapması da asli görevlerinden bir tanesi de değildir.Bu açıdan hem kamuya hizmet, hem eğitim camiasına hizmeti göz ardı edemezsiniz.Kamu'ya festivaller düzenleyebiliyorsanız , Okullar içinde gerekli alt yapıyı ve desteği göstermekle de mükellefsiniz. bu aynı zaman da Hükümetin ve Milli Eğİtim Bakanlığı'nın (MEB) ayıbıdır, bunu da inkar etmemek lazım, Milli Eğitim Bakanlığı velilerden para almayınız , aidat toplamayınız diye açıklamalar yaparak hem eğitim camiasını hem de Öğretmenleri zor durumda bırakıyor, hem de gerekli ödeneği sağlamıyor"dedi.

Yorum Ekle