SON DAKİKA

Eğitim Sen’den “Dünya Öğretmenler Günü” etkinliği

KESK’e bağlı Eğitim Sen Ereğli Temsilciliği’nce 5 Ekim Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğretmenler çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu, yeni atanan öğretmenler tanıtıldı. Emekli olan üyeye plaket verildi. 07 Ekim, 2017 09:41 Güncelleme: 07 Ekim, 2017 09:41 Eğitim Sen’den “Dünya Öğretmenler Günü” etkinliği

Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Pınar Akbaş,  temsilcilik binasında yapılan etkinlikte Dünya Öğretmenler Günü’nü “Bu kadar baskıya, zor koşullara, OHAL dönemine, açığa alınmalara, sürgünlere, her şeye rağmen hala direnen, örgütüne sahip çıkan öğretmenler olarak hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun” diyerek kutladı.

Akbaş şöyle devam etti:

“Bu gün beraberce sohbet edelim dedik. Sorunlar üstümüze üst üste gelmeye başladı, gündem çok yoğun. Özellikle son iki üç hafta içinde yaşananlar. Bunlar hakkında fikirlerimizi paylaşalım istedim. Müfredat şokunu daha atlatamamışken, talebimiz bilimsel laik eğitimken, her geçen gün eğitim dinselleştirilirken, son milli eğitim raporuyla İmam Hatip okulları korkunç bir artış içinde. Müftülere nikah kıyma yetkisi, imamlara derse girme yetkisi gibi şeylerle eğitim gün geçtikçe dinselleştiriliyor. Biz de inatla, hiçbir şekilde yılmadan laik ve bilimsel eğitim savunmaya devam ediyoruz. Asla bundan vazgeçmeyeceğiz. Bu kararlı duruş gerçekten onurlu insanlar olduğumuzu gösteriyor diye düşünüyorum. Kendimi bu konuda gerçekten mutlu hissediyorum. Her zaman Nuriye ve Semih de dahil olmak üzere, ihraç edilen tüm öğretmenlerimizin işlerine geri dönmesini istiyoruz.

Müfredat konusunda hepimizin bazı bilgileri var ama branşlar bazında bilemediğimiz noktalar var. Bütün branşlar diğerlerine hakim olamayabilir. Bu konuda görüşlerinize ihtiyacımız var. Eylem takvimi konusunda görüşlerinize ihtiyacımız var. Büyük bir şokla, bir kişinin sözüyle, bir günde TEOG kaldırıldı. Bu konuda herkes belirsizlik içinde. 8. Sınıf velisi olan arkadaşlarımızın izlenimlerini paylaşmalarını bekliyoruz.  Bu konuda yapabileceğimiz bir şey, ortaya koyabileceğimiz bir eylem var mı bunları tartışabiliriz.  Önümüzdeki seneden itibaren tüm okullara yayılmak istenen Proje okulları ile çocukların beden eğitimi, müzik, resim gibi derslerden alıkonulması, bu derslerin öğretmeni olan arkadaşlarımızın birçoğunun norm fazlası haline gelecek olması çok önemli. Biraz TEOG’un kaldırılması, ÖSS’nin değiştirilmesi gibi gündemlerle arka plana düştü ama Proje okulları bizi etkileyen çok kötü bir şey olacak. Önümüzdeki seneden itibaren bunu hissetmeye başlayacağız.

ÖSS’nin değişmiş olması milyonlarca öğrenciyi belirsizlik içinde bıraktı. Birçoğunuz veli olarak da öğretmen olarak da bu sıkıntıları çekiyorsunuz. 657 kaldırılıp iş güvencemiz ortadan kaldırılmak isteniyor. Bu konuda söylenebilecek şeyler konusunda fikirlerinizi almak istiyoruz.”

EMEKLİ ÖĞRETMENE PLAKET

Geçtiğimiz günlerde emekli olan Eğitim Sen üyesi Öğretmen Ahmet Çöl’e  plaket takdim edildi.

Ahmet Çöl plaketini alırken yaptığı konuşmada, “Bu benim için bir onur kaynağı. 28,5 yıl çalıştım, tamamı mücadeleyle geçti. Etme bulma dünyası derler. Biz hep bulanlardan olduk, edenlerden olmadık. Ama yılmadık mücadeleye devam ettik, arkadaşlarımız yine mücadeleye devam ediyor. Ne kadar küçülürse küçülsün, bu tohum yine de çoğalacak, biryerlerde baş gösterecek. İnanıyorum ki belli bir yere gelecek, o günler de yakın olacak” dedi.

Etkinlik kapsamında  ilçeye yeni atanan öğretmenler, sendika üyesi öğretmenlere tanıtıldı. Sendika üyesi öğretmenler çeşitli mesleki ve sendikal konularda görüş alışverişinde bulundu.

 

 

Yorum Ekle