SON DAKİKA

EĞİTİM SEMİNERLERİNİN 7’NCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri’nin üçüncü grubu 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta Dedeman Otel’de gerçekleştirdi. 16 Aralık, 2013 16:37 Güncelleme: 16 Aralık, 2013 16:37 EĞİTİM SEMİNERLERİNİN 7’NCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri’nin üçüncü grubu 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta Dedeman Otel’de gerçekleştirdi.

GMİS, HATTAT Enerji ve Madencilik Amasra İşletmesi’nde çalışan üyelerine de yönelik Kasım ayı boyunca 4 grup halinde gerçekleştirdiği eğitim seminerlerinin ardından Kandilli İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik de Aralık ayı boyunca 4 grupta eğitim programı gerçekleştirecek. 14-15 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen Eğitim Semineri’yle HATTAT Enerji ve Maden A.Ş.’de çalışan üyeleri yönelik gerçekleştirilen seminerlerin sayısı 7 oldu. HATTAT  Kandilli İşletmesi’nde çalışan üçüncü grup eğitim seminerine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli İşletme Müdürü Nuh Baş, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve şube yönetim kurulu üyeleri ile Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. Kandilli İşletmesi’nde çalışan GMİS üyesi maden işçileri katıldı.

Eğitim Semineri, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ile Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli İşletme Müdürü Nuh Baş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Zonguldak, Bartın, Karabük bölgemizde, Türkiye’de ve çevre ülkelerde önemli sorunlar var. Bunların hepsi bir şekilde bizi, işimizi, ilişkilerimizi etkiliyor.

Biz her şeyi izlemek, araştırmak, sorgulamak; ülkemiz, milletimiz ve kendi çıkarlarımız doğrultusunda tavır belirlemek ve ona göre hareket edebilmek durumundayız.

Unutmayınız ki, sendikaların bütün gücü birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Eğer birlikte hareket edebilme yeteneğimizi geliştirirsek bütün sorunlarımızın üstesinden geliriz” dedi.

Konuşmaların ardından iki günlük seminerde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı ve Eğitim Müdürü Dr. Fikret Sazak, “Sendikal Kavramlar” ile ilgili sunum yaptı. Seminerin ilk günü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Çelik ise “Dünden bugüne Dünyada ve Türkiye’de Sendikal Mücadele”yi anlattı.

GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, toplu sözleşme hukuku hakkında ayrıntılı bilgiler aktarırken GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, toplu iş sözleşmesi sürecinde kazanılan haklar ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgiler aktardı.

GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ise “Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi”ni anlattı.

Seminer sonunda gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı’nda GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, maden işçilerinin sorularına yanıtladılar.

Değerlendirme toplantısının ardından katılımcılara sertifikaları, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam tarafından verildi.

Seminer, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

MADEN İŞÇİLERİ GÖRÜŞLERİNİ ANLATTI

Katılım sertifikalarını alan maden işçileri seminerle ilgili görüşlerini şöyle anlattılar.

SEBAHATTİN ÇANKAYA- “Öncelikle böylesine bir seminer düzenledikleri için sendikamıza teşekkür ediyorum. Burada hem kaynaştık hem de bugüne kadar bilmediğimiz şeyler öğrendik. Hem işçi mücadelesinin tarihini öğrendik, hem de haklarımız hakkında bilgiler aldık. Bu bilgilere sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha önce sendikamız yoktu ve ne yapacağımızı bilemiyorduk. Ama şimdi daha bilinçli olarak sendikamız önderliğinde hareket etme imkanına kavuştuk”.

CENGİZ YILDIZ- “Bu seminer bizler için, işçi için bilgilendirme açısından çok iyi oldu. Herkese teşekkür ediyoruz. Burada anlatılanları bilmeyen çok arkadaşımız var. Ben de şahsen bilmiyordum. Bilinçlenme açısından, bilmediğimiz bir çok şeyi burada öğrenmemizi sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum”.

MUSTAFA ÖZMEN- “Seminerin bizlere büyük katkısı oldu. Sadece bilgilenme açısından değil, böylesine şartları ve ortamları hiç bilmeyen arkadaşlarımız vardı. Bu tür etkinliklerin sürmesini istiyoruz. Çalıştığımız işyerinde ilk kez bir toplu sözleşme imzalandı. Bunu bir başlangıç kabul ediyoruz. İleride sendikamızın çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum”.

ERGÜN AKYÜZ (Hattat Kandilli İşletmesi Sendika Baştemsilcisi)- “Bu seminerin düzenlenmesi nedeniyle katkı veren herkese, sendikamıza, şirketimize ve katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seminerin işçiler olarak bizlere büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”.

 

Yorum Ekle