SON DAKİKA

EGD'den açıklama: "Ereğli İl Olmalıdır"

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği yazılı bir açıklama yaparak; Ereğli'nin İl Olma konusunda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a destek verdi. 19 Kasım, 2020 16:48 Güncelleme: 19 Kasım, 2020 16:48 EGD'den açıklama: "Ereğli İl Olmalıdır"

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği yazılı bir açıklama yaparak; Ereğli'nin İl Olma konusunda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a destek verdi.

Açıklama şöyle:

Temelleri 2015 yılında atılan 2017 yılında yüksek sesle söylenmeye başlanan 'Ereğli'nin İl Olma' konusu 2020 yılında yeniden gündeme oturdu.

Zonguldak lobisinin şiddetle karşı çıktığı Ereğli'nin Zonguldak'tan ayrılması fikri için ciddi adımlar atılmaya başlandı.

Kimi siyasiler tarafından yalnızca 'Ütopya' görünen bu konu şimdilerde daha da büyük anlam kazandı.

Karadeniz Ereğli'nin yıllardır, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda hak ettiği yeri alaması ve Zonguldak'ın gölgesine terkedilmesi artık dayanılmaz bir hal alırken, kabuğuna sığmayan Ereğli için mücadele zamanı geldi çattı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın gündeme taşıdığı bu konuya her Ereğlili vatandaşın, STK'ların, derneklerin ve siyasilerin destek vermesi hayati önem arz ediyor.

Artık dönem Ereğlililer dönemidir.

Artık kabuğundan sıyrılma vaktidir.

Artık Ereğli'nin il olması kaçınılmazdır.

Bu bağlamda Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık yalnız değildir.

Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren gazeteciler, Başkan Posbıyık'ın yanındadır.

'Ereğli Sevdalısıyım', diyen hiç kimsenin Ereğli'nin İl Olmasına karşı çıkmaya hakkı yoktur.

Yorum Ekle