SON DAKİKA

EGD'den açıklama: "En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz!.."

EGD'den açıklama: "En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz!.." 18 Eylül, 2019 14:57 Güncelleme: 18 Eylül, 2019 14:57 EGD'den açıklama: "En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz!.."

EGD'den açıklama: "En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz!.."

Açıklama şöyle:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, basının milletin müşterek sesi olduğunu söylemişti.

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği olarak, Gazi’nin bu sözüne hep sadık kaldık, milletin sesi olmaya çalıştık. Basının baskı altına alınmasına, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı çıktık. Halkın özgür iradesini seslendiren kanalların açık kalması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Basın meslek ilkelerine ve basın etiğine karşı yapılan saldırıları elimizden geldiğince göğüsledik.

Bu zaten bizim görevimizdir.

Bir başka görevimiz de, yerel basını içten çürütmeye, mesleğin temel ilkelerini dinamitlemeye, basın mesleğinin halkın gözünden düşmesine neden olabilecek olay ve kişileri izleyip ve onları teşhir etmektir.

Bu açıklamayı bunun için yapıyoruz.

Son zamanlarda Ereğli basınına musallat olan Hakan Akgün ismindeki birisi basın meslek ve ilkelerini hiçe sayan provakatif yayınları ile yerel basının birliğini bozmaya, derneğimiz yönetim kademelerine kadar birçok basın mensubuna yönelik iğrenç iftira ve karalamalarla onları halkın gözünden düşürmeye çalışıyor. İtibar cellatlığı yapıyor.

Münferit gibi görünen bu olayı, kolektif bir provokasyonun tek kişide vücut bulması olayı olarak görüyoruz.

Bu haysiyet celladına karşı yaptığımız yasal başvuruların karşılık bulmaması, bunun dışında devleti temsil edenlerin sessizliği, vahim bir gidişi tetiklemektedir.

Bu kötü gidiş önlenemezse, herkes ucunun nereye varacağı belli olmayan medyatik bir kaosun içinde kendisini bulabilir !

Şiddete tabii ki karşıyız. Ama, haysiyet cellatlığının sürmesinin hoş olmayan olayları tetikleyebileceğini hissediyoruz. Sabrın da bir sınırı vardır.

Eğer bir yerde hukuki kanallar şu veya bu şekilde kapatılmışsa, bunun sonuçlarına herkesin katlanması kaçınılmaz olur.

Bu kaotik ortamdan, kentin huzurundan sorumlu herkesin nasibini alabileceğini düşünüyoruz.

Gazeteciler Derneği olarak böyle bir olumsuz tablonun doğmaması için hukuk kanallarının açık tutulmasının öneminin bir kere daha altını çiziyoruz. Kentin huzurundan sorumlu herkesi sağduyulu, titiz ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Yorum Ekle