SON DAKİKA

Duayen Gazeteci Bedri Erel hayatını kaybetti...

Duayen Gazeteci Bedri Erel hayatını kaybetti... 16 Ocak, 2019 08:11 Güncelleme: 16 Ocak, 2019 08:11 Duayen Gazeteci Bedri Erel hayatını kaybetti...

Ereğli de yayın yapan Şirin Ereğli Gazetesi’nin kurucusu, ilçenin duayen gazetecisi Bedri Erel hayata veda etti.

Ereğli’nin basın camiasının sevilen isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Sürekli Basın Kartı Sahibi Bedri Erel, sabah saatlerinde tedavi gördüğü Karadeniz Ereğli Özel Echomar Hastanesi’nde hayata veda etti.

Erel için saat 14:00'de Ereğli Gazeteciler Derneği önünde tören düzenlenecek ardından, Erel'in cenazesi 16 Ocak 2019 günü Bozhane Camisinde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından şehir mezarlığında ebedi istirahatgahına tevdi edilecek.

S Rota Haber Gazetesi olarak meslek büyüğümüz Bedri Erel’e Allah’tan Rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

BEDRİ EREL KİMDİR?

Bedri Erel, 17 Temmuz 1932’de Zonguldak’ta doğdu.Erel, basın hayatına 1946 yılında mürettip olarak Türk Sesi gazetesinde başladı. Ardından 1955 yılında Zonguldak’ta şafak gazetesini kurdu. 1957 yılında dönemin Demokrat Parti iktidarının yerel temsilcilerinin ısrarı üzerine Ereğli’ye gelen Şafak Erel, aynı yılın 21 Haziran Günü Şirin Ereğli adıyla ilçenin en uzun ömürlü gazetelerinden birini çıkardı. Erel, 30 Aralık 1974’te Karadeniz Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşu için kaymakamlık makamına dilekçe veren kurucular arasında yer aldı. Erel, gazeteci olarak 2000 yılına kadar fiilen çalıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sürekli Basın Kartı Sahibi olan Bedri Erel, 15 Ocak 2019 günü akşam saatlerinde evinde düşmesi sonucu ilçedeki Echomar Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, Ereğli Basınının Duayeni 16 Ocak 2019 günü sabaha karşı yaşama veda etti.

Yorum Ekle