SON DAKİKA

DSP HALKA GÜVENİYOR

DSP adayı Opr.Dr. Erdoğan, S.Rota Haber’e açıkladı."Ereğli halkı dönüşüm ve değişimi bizimle yaşayacak" 06 Aralık, 2013 16:56 Güncelleme: 06 Aralık, 2013 16:56 DSP HALKA GÜVENİYOR

12 Haziran Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı olan Opr.Dr.Erdoğan, neden DSP’den aday olduğuna açıklık getirdi.  CHP İlçe yönetimi  ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın teklifler,ne neden karşı çıktığını açıkladı.

Ereğli’de yayın hayatına yeni başlayan  S.Rota Haber Gazetesi  Belediye Başkanlığı seçimlerine 4 ay kala ilçe gündemine damgasını vuracak bir roportajı okurlarıyla yapılıyor. 12 Haziran Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı olan ancak daha sonraki zamanda CHP İlçe Yönetimi ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile anlaşamayınca DSP’den aday olarak  siyasi dengeleri karıştıracağı söylenen  Opr.Dr. Recep Erdoğan  R.Rota Haber’e önemli açıklamalar yaptı.

DSP adayı Opr.Dr. Recep Erdoğan, R.Rota’nın sorularına açık ve net cevaplar verdi. Sorularımıza verdiği cevaplar ilçenin gündeminde yeni tartışmalara neden olacak. DSP’nin Belediye Başkan adayı Opr.Dr. Recep Erdoğan ile yaptığımız röportaj ve sorularımıza verdiği cevapları okurlarımızla paylaşıyoruz.

Opr.Dr. Recep Erdoğan kimdir. ?

12.01.1965 Erzurum, Şenkaya, Gezenek köyünde doğdum. Babamın  adı Nafiz, annemin adı Güneş’tir.6 Kardeşiz ben 4’sü yim 1988 de İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni 5.lik ile bitirdim. 1994 de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladım. 1994’den beri Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde; Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak 15 Kasım 2013 Tarihine kadar çalıştım.

Uzun yıllar Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak Ereğli’de görev yapıyorsunuz. Aktif siyaseti seçmeninizin gerekçesi nedir?

Birçok sivil toplum kuruluşunda ve spor kulüplerinde yöneticilik yaptım. Halen devam eden görev ve sorumluluklarımız var. Bunlar gönüllü faaliyetler.  Bunları yaparken,  çevremiz, arkadaşlarımız bize, siyasetçiler sizin kadar alakalı ilgili değiller, Sizin kadar çaba göstermiyorlar.  Siz daha büyük sorumluluklar alabilirsiniz. Ereğli’ye, Zonduldak’a daha çok hizmetleriniz olabilir şeklinde bizi hep yüreklendirdiler.Bende 20 yıl ikamet ettiğim görev yaptığım İlçemin ve insanımın sorunları ile yakından ilgili olmam ve bu sorunların çözümüne kafa yoran biri olarak  bu güzel İlçeme kendimi sorumlu hissettiğim için ve faydalı olacağıma inandığım için  böyle bir görevi üstlenme ihtiyacı duydum.                                                                                                                                 

12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı olmuştunuz. Bu dönem  ise  CHP’den  Belediye Başkanlığına aday adayı olmak isteğiniz  engellendi mi ?

Şöyle söyleyeyim.  2011 den önce,  2007 de 2009 yerel seçimleri için CHP den çalışma yürüttük. Sivil toplum kuruluşları ile, muhtarlar ile toplantılar yaptım. Kahvelerde toplantılar yaptım. Evlerde toplantılar yaptım. Halk nezdinde olumlu destekler alıyordum. Ama parti nezdinde aynı desteği bulamadım.  27 Nisan 2008 Ankara da büyük kurultaydan sonra 10 Mayıs 2008 Mühendisler Derneği lokalinde,  kadın kolları toplantısında CHP nin belediye başkan adayı açıklandı. Biz geri durduk. Partinin de belki yarısı adayı desteklemiyordu. O aşamada yapacağımız çalışma partiye zarar verebilir diye düşünerek, geri durduk. Partinin her türlü etkinliğine katıldık, katkı verdik. O dönem DSP yöneticileri bana kendilerinden aday olmam konusunda teklif yaptılar. Kabul etmedim.  2011 genel seçimleri için CHP den milletvekili aday adayı oldum. Ereğli den 6 aday adayı vardı. Bildiğiniz gibi Sayın Neriman Posbıyık 3. sıradan aday gösterildi. Şimdi şöyle söyleyeyim. Bir yerde çok sevilen belediye başkanın olabilir, oy potansiyeli olabilir. Eğer aday yapılacaksa kendisi yapılmalıydı. Kendisini yapmayıp eşini, ya da çocuklarını aday yapacağız diye bir kural yoktur. Ereğli de CHP bir aileden mi ibarettir. Ben bunu kabul edemiyordum.

CHP Yönetimi ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile aday adaylığı konusunda sizi CHP’den koparan unsurlar nelerdi?

Aralık 2012 de bir çalışma yaptırdım. 10 soruluk bir anket, Dr. Recep Erdoğan’ın tanıyor musunuz? Siyasette olsun mu? Hangi partide olsun? Yerelde mi genelde mi olsun? Gibi. 1056 kişi taranmıştı. Çalışmayı yürüten şirketin yetkilisi de CHP yönetiminden bir kişi. Eğer bir hata ya da yanlışlık varsa, sorumluluk onların. Bizi %60 a yakın CHP de %40’a yakın AKP de görmek isteyen kesim vardı. Daha az oranlarda diğer partiler vardı. %60 yerelde, % 40 genelde bizi görmek istiyordu.  Yerelde aday olursa parti gözetmeden oy verir misiniz sorusuna ise %35’e yakın evet denilmişti. Ben bu çalışmamı genel merkeze götürdüm. Gösterdim. İnandırıcı bulunmadı. Abartılı bulundu. İki yıl önce DSP den bana ilçe yönetimini birlikte yapalım önerisi getirilmişti. Kabul etmemiştim. Nisan ayında tekrar geldiler bana. Ben bir alt yapı çalışması yapayım dedim. Yaptığım çalışmada olabilirleri topladım topladım. Baktım ki oluyor. Kabul ettim ve şimdi buradayız.

CHP İl ve ilçe Yönetimi ile Posbıyık’ın etkinliği yerel siyaseti engelliyor mu?

Şimdi artık başka bir partideyiz. Bu sorunun cevabını bence CHP ye gönül verenler versin. Artık bizim bir yorum yapmamız doğru olmaz. Halk versin. Şu kadarını söyleyeyim. 6 Belediye meclis üyesi istifa etmiş, bir belde (Ormanlı) belediye başkanı istifa etmiş. Bir il genel meclisi üyesi istifa etmiş. İki milletvekili aday adayı, doktor bugün başka partilerden belediye başkan adayı ya da aday adayı olmuşlar. Bunun bir değerlendirmesi lazım. Acaba neler oluyor bu partide. Bunun sorumluluğu kimin acaba?

Ereğli kamuoyunun ve seçmenin bilmesinde yarar gördüğüm için soruyorum.  CHP ve Belediye Başkanı Posbıyık ile bir pazarlık söz konusu oldu mu? ya da size ne önerdiler ? CHP’den ayrılıp  neden DSP’den aday oldunuz?

Pazarlık değil de, bana iki defa 1.sıra meclis üyeliği teklif edildi. Bana söylenilen, ben başkan yardımcısı olacağım. Belediye başkanı 6 ay sonra milletvekilliği için istifa edecek, meclisten ben belediye başkanı seçileceğim. Bende; benim 31 tane meclis üyeleri arasından seçilmemin, halk arasından seçilmemden daha zor olacağını ve seçecekse beni halk seçsin dedim ve kabul etmedim. 2007 de sayın başkan milletvekilliği için istifa ettiğinde yaşanılanları biliyorsunuz. İşaret ettiği kimseyi seçtirmeye gücü yetmemişti. Buradan hemen şunu ifade etmeme izin verir misiniz?

Belediye başkanı olarak hizmet etmesi için seçeceksiniz. Oy vereceksiniz. Ama çok değil bir yıl sonra 2015 de belediye başkanınızın kim olacağını bilemeyeceksiniz. Ben durumu zaten etik kabul etmiyorum. Onun için Ereğli halkı bunu da göz önüne alarak karar vermeli bence.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Başkan Yardımcılığı Önerdiği iddiası doğru mu ?

Doğru. İki defa önerildi.  Az öncede söyledim Kabul etmedim. Ayrıca bir defa da il genel meclisi üyeliği teklif edildi. Sağ olsunlar. Kabul etmedim.

DSP’den adaylığınız konusunda sizi,’’Bir bölen’’olarak suçlamaya başladılar. Oyları böler misiniz?

Neyi böleceğiz? Bölmek ne demek. Ayrı bir siyasi partiyiz. Ülke genelinde örgütlenmesi olan bir partiyiz. Her aday ya da parti kendi oyunu alacaktır. Eğer bir bölen olacaksa bu sefer Sayın Halil Posbıyık olacaktır. Halk artık yeter diyor. Bu güne kadar hizmet etti. Kendisinin 1994 de seçildiği zaman, mevcut belediye başkanı Sn Ruhi Çöbekoğlu için söyledikleri bu gün kendisi için geçerli. Onun için ben bu söylemi doğru bulmuyorum. Halkımız en iyi kararı verecektir. Ben buna inanıyorum.

Ekonomik ve siyasal olarak etkisiz olan DSP örgütünün tüm masraflarını sizin karşılayacağınız ve belediye meclis üyelikleri için size baskı yaptıkları iddiası doğru mu?

Hiç te öyle değil özellikle DSP’nin Zonguldak ve Ereğli özelinde fevkalade tabanı var yaptığım çalışmalarda bunu net gördüm.DSP’nin kurucu genel başkanı ve rahmetli başbakanımız Bülent Ecevit’in Zonguldak ve Ereğli’deki sevgisi halen devam etmektedir. İlçe örgütünden herhangi bir baskı filan yok. Ancak, şimdi Ülke genelinde partimizin oy oranı değerlendirildiğinde ve yerel seçim olduğu içinde burada en çok bize iş düşüyor. Görev düşüyor. Ama her şeyi birlikte planlıyor ve yapıyoruz.

DSP teşkilatı İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik kolları olarak seçime hazır mı?

Evet, her şekilde hazırız. Yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları her şekilde hazır. Ama şimdi insanlarımızın açık açık çalışma yürütmesi bazen kendileri için sakınca yaratabiliyor. 60 kişilik kadın kollarımız var. Çalışılmalarını devam ettiriyorlar. Bunu resmi seçim startı verildiğinde göreceksiniz.

Belediye Başkanlığını kazanacağınıza inanıyor musunuz?  CHP’nin 4 dönemlik egemenliğine son verebilecek misiniz? Kaç oy hedefliyorsunuz. 31 üyeli Belediye Meclisi listesinin oluşmasında siz mi ekibinizi kuracaksınız?. Kaç Belediye Meclis üyeliği hedefliyorsunuz. ?

Ben bu güne kadar hep inandığım şeyleri yaptım. İnandığım için buradayım. İnanmasanız bir iş yapamazsınız. Başarı elde edemezsiniz. Şimdi eğer belediye başkanlığını kazanamazsak, meclise üye sokmamızın bizim için bir önemi olmayacak. Hatta yönetim olarak şöyle bir karar almayı düşünüyoruz. Kendi aramızda konuşuyoruz. Meclis üyesi arkadaşların İstifalarını alalım. Eğer kazanamazsak. Çünkü gerçekten olacaksak hep birlikte olacağız. Ya hep ya hiç. Seçimin kaç adaylı olacağı henüz net değil. Onun için bu seçimde belki 15 meclis üyeliği alan, seçimi kazanacak gibi görünüyor.

Sizce Ereğli’nin öncelikli çözümlenmesi gereken sorunları nelerdir?

Bence Ereğli’nin öncelikli sorunu, birlik beraberlik ortamının sağlanması olacaktır. Gerçekten. Birlik beraberlik olmayınca hizmet üretemezsiniz. Biz diyoruz ki, Ereğli haklı bu birlik beraberliği en iyi DSP çatısı altında sağlayacaktır. Ereğli’nin önü ancak bu şekilde açılacaktır. Bizden halkın en çok istedikleri iş imkânı sağlamak. Buna belediye olarak yapabileceğimiz, Ereğli’yi yatırım yapmak için cazip hale getirmek olmalı. Kavga ortamı yaratılmamalı. Yine biz diyoruz ki; Ereğli de sevgi ve dostluk ortamı oluşturacağız. Barış kelimsine bizim dönemimizde hiç ihtiyaç olmayacak. Bizim ihtiyacımız yok. Çünkü kavgalı olduğumuz, barışmamız gereken ne bir şahıs, ne bir kurum, ya da kuruluş var.

Kadın, gençler, sporcular ve sanatın her alanındakilerin siyasetteki yeri nedir?

Kadın ve gençlerin siyasette yer almaları gerektiğine inanıyor ve savunuyoruz. Onun için buradayız. Ereğli de sportif anlamda başarı eksikliği ve ilgi eksikliği var. Ereğli’ye sportif anlamda yapılacak yatırımlar, Ereğli de hem sosyal hem de ekonomik olarak gelişmesini sağlayacaktır. Bu gün futbol bacasız sanayi, bir endüstri kolu. Bu alanda yapılacak atılımlar Ereğli’ni önünü açacaktır. Sporda olduğu gibi sanatın her alanında yapılacak çalışmalara katkı sunacağız.  

Seçim bildirgenizde nasıl bir Ereğli vaat edeceksiniz?

Kavga ortamı yaratmadan, Ereğli de sevgi ve dostluk ortamı oluşturacağız. Barış kelimesine ihtiyaç olmadan Ereğli de gerçek değişimi, dönüşümü ve yeniden eski Ereğli günlerine dönmemizi sağlamak görevimiz olacaktır. Kdz Ereğli yaşanabilir çağdaş bir kent olması için çalışacağız. Bunu Ereğli halkı en iyi şekilde hak ediyor.

S.Rota Haber Gazetesi aracılığıyla Ereğli halkına mesajınız nedir?

Ereğli halkı bizi denemeli diyoruz. Ereğli halkı hizmetin en iyisini istediğini, değişimi istediğini, Ereğli’nin yeniden eski günlerine dönmesini istediğini göstermeli. Ereğli kimlerin döneminde bu hale geldi. Bunu düşünmeli ve tercihini buna göre yapmalı diyorum. Bizi tercih ettiği takdirde, tadımıza doyamayacaklardır. Ereğli halkı değişimi bizimle yaşayacaktır. Ereğli halkı 30 Mart ta beyaz güvercini Ereğli semalarına uçuracaktır. Tüm Ereğli halkını aracılığınız ile sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 

Yorum Ekle