SON DAKİKA

Dolandırıcılarda yöntem bitmiyor...

Ereğli'de telefon dolandırıcılarına inanarak postane şubesinden para yatırmak isteyen kadını güvenlik görevlileri engelledi. Olay yerine gelen polislere durumu anlatan kadın, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü 05 Şubat, 2016 13:00 Güncelleme: 05 Şubat, 2016 13:00 Dolandırıcılarda yöntem bitmiyor...

Olay ilçeye bağlı İbrahim Efe caddesi üzerinde bulunan PTT şubesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Nazmiye Türkoğlu'nu arayarak kendisini B.K olarak tanıtan bir kişi, Nazmiye Türkoğlu'nun şehir dışında çalışan eşinin 2013 yılında ambulans hizmetinden yararlandığı ve bundan dolayı borcu olduğunu, borcu ödemediği takdirde avukata vererek icra takibi başlatılacağını, eşini çalıştığı yerden aldıracaklarını söylenmesi üzerine Türkoğlu PTT şubesine geldi. Kendisine verilen hesap numarasına para yatırmak için gelen Nazmiye Türkoğlu'nun hareketlerinden şüphelenen PTT güvenlik görevlisi kadının parayı yatırmasına engel olarak polise haber verdi. PTT şubesine gelen polislere durumu anlatan Nazmiye Türkoğlu, kendisini daha önce de aradıklarını ilk olarak 400 TL yatırdığını, bugün de 300 TL istediklerini , parayı yatırmak için geldiğinde güvenlik görevlisinin kendisini engellediğini söyledi. 

PTT Güvenlik görevlisi ise polise olayı anlatırken "2013 yılında ambulans hizmeti almışlar. Herhalde bilgileri de oradan aldılar. Daha önce 400 lira yatırmış. Bende fark edince faks çekmesini söyledim. Neye istinaden istediklerine dair. Daha sonra eşini aramışlar. Parayı yatırmazsan icraya vereceklerini söylemişler." dedi. 

Polis Nazmiye Türkoğlu'nu ifadesi için karakola götürdü.

Yorum Ekle