SON DAKİKA

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI BAŞBAKANA POSTA KOYMUŞTUR

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker” . Dış işleri bakanı, başbakanı dışında ‘Böyle bir şey yoktur’ demiş. O zaman Başbakan’ın yaptığı şey halka yönelik ‘Ben Posta koyuyorum’ görüntüsü vermektir. Ama bana göre Dış İşleri Bakanlığı Başbakan’ a posta koymuştur” dedi. 22 Aralık, 2013 13:49 Güncelleme: 22 Aralık, 2013 13:49 DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI BAŞBAKANA POSTA KOYMUŞTUR

Partisinin aday tanıtımı için Ereğli'ye gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi  Frances Ricciardone’nin operasyonla ilgili olarak yaptığı iddia edilen açıklamalarına karşı söylemleri eleştirdi.

Türker, Dış İleri bakanlığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleri aksine açıklamalarda bulunduğunu ifade ederken, Başbakan’ın halka karşı konuşmasında Posta koyduğu görüntüsünü verdiğini ancak, dış işleri bakanlığının Başbakan’ a posta koyduğunu iddia etti.

Türker konuşmasında “Başbakan’ın bu söylemini Dış işleri bakanlığı tamamen tersini söyleyerek farklı bir yöne çekmiştir. Başbakan’ın bu konuşmasından önce Amerika büyük elçisi ile ilgili çıkan bazı haberlerle ilgili olarak ‘Ben böyle bir şey demedim’ diyerek açıklama yapmış. Başbakan’ın o açıklamasının ardından Dış işleri doğal olarak büyükelçiyi böyle bir durum varsa çağırıp sorması gerekir. Ama Amerika Büyükelçisinin açıklamasını yeterli bulup, büyükelçinin çağırılmasına gerek yoktur. Açıklaması yeterli bulunmuştur deyip olayı kapatmıştır” dedi.

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI BAŞBAKAN’A POSTA KOYDU

“E şimdi bunu yaptırım gücü diye açıklamasına gerek yok. Özellikle Uluslararası ilişkilerde söylenmez yapılır. Eğer aslı varsa bunun yapılacak olan yolu şuydu. İlgili kimse yabancı misyon çağırılır, sorar sen böyle bir şey yaptın mı diye. Alacağı cevaba göre de ertesi gün onu ya yeterli bulmuştur diye açıklama yapar ya da istenmeyen adam diye diplomasi de çok geçer bir kavramla ilan eder ve 24 saat ya da 48 saat içerisinde ülkeyi terk etmesini isterdi. Dış işleri bakanı, başbakanı dışında ‘Böyle bir şey yoktur’ demiş. O zaman Başbakan’ın yaptığı şey halka yönelik ‘Ben Posta koyuyorum’ görüntüsü vermektir. Ama bana göre Dış İşleri Bakanlığı Başbakan’ a posta koymuştur” dedi.

Yorum Ekle