SON DAKİKA

Dinçel ve arkadaşları çocuk istismarına karşı "hayır" dedi

Dinçel ve arkadaşları çocuk istismarına karşı "hayır" dedi 04 Temmuz, 2018 06:28 Güncelleme: 04 Temmuz, 2018 06:28 Dinçel ve arkadaşları çocuk istismarına karşı "hayır" dedi

Ereğli'de Gizem Dinçel ve arkadaşları tarafından başlatılan ‘Eylül ve Leyla için toplanıyoruz’ eylemi Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Toplanan kalabalık gökyüzüne Leyla ve Eylül için siyah balon bıraktı.

Ereğli’ de yaşayan Gizem Dinçel ve arkadaşları Ankara’ da kaybolduktan 8 gün sonra cansız bedenini ulaşılan Eylül Yağlıkara ve 15 Haziran’ da Ağrı’da kaybolan ve daha sonrada 4 gün sonra cesedine ulaşılan Leyla Aydemir için Atatürk anıtı önünde eylem düzenlendi. Sosyal medyada örgütlenerek ellerinde dövizlerle anıt önüne gelen Gizem Dinçel ve arkadaşları çocuk istismarına karşı hayır dedi.

Eylemde konuşan Dinçel” Burada toplanan insanlar siyasi ve kurumsal kimliklerinden bağımsız olarak buradalar. Unutulmak üzere olan insanlığımızı hatırlamak için buradalar. Bizler yaşanan bu acılara artık sessiz kalamadık. Bu alçaklığa sesimizi çıkarmak zorundaydık ve çıkardık da. Bugün bu konuları konuşuyor ve üzülüyor olmamız utanç vericidir. Burada tüm annelere ve öğretmenlere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı iyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir avukat olsunlar diye yetiştirmeyiniz. Çocuklarınızı gönlü ve ruhu güzel olarak yetiştiriniz. Küçükleri sevmeyi büyükleri saymayı öğretin. Adaleti öğretin ve sözlerimi uzatmadan söyleyebileceğim tek şey, bu bakışları unutmayın Türkiye” dedi.

Eylemde Ereğli Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar ve Galatasaraylı taraftarlar derneği başkanları Serdar Özbek, Tarkan Atik ve Timur Şen’ de çocuk istismarının bir an önce son bulmasını ve bu suçu işleyenlerin en büyük cezalarla cezalandırılmalarını istediler.

Onur Erdöl (15) ise konuşmasında bu suçu işleyenlerin en büyük cezayı almasını istediğini ve yapanların bulununcaya kadar ve cezalarını alıncaya kadar takipçisi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından gökyüzüne Leyla ve Eylül için siyah balon bırakıldı. Eylem ‘Leyla’ şarkısının seslendirilmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle