SON DAKİKA

Dikici: "Ereğli Liseli olmak bir onur ve ayrıcalıktır"

Dikici: "Ereğli Liseli olmak bir onur ve ayrıcalıktır" 04 Mayıs, 2019 15:41 Güncelleme: 04 Mayıs, 2019 15:41 Dikici: "Ereğli Liseli olmak bir onur ve ayrıcalıktır"

Ereğli’de, Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği’nce düzenlenen Pilav Günü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Mezunlar, bu sene 21.’si düzenlenen Geleneksel Pilav Günü’nde dönem arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği’nce düzenlenen Pilav Günü etkinliği, eski adı Ereğli Lisesi olan Merkez Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve 1965-66 yıllarlarında eğitim öğretime başlayan Ereğli Lisesi ilk öğretmenlerinden olan Leyla İslamoğlu, Perihan Keskin ve Zehra Özcan’ın yanı sıra  emekli öğretmenler ve   Ereğli Lisesi mezunları katıldı.

Etkinlik öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı esnasında inşaatı devam eden yeni okul binasında çalışan işçiler de saygı duruşuna geçerek marşa eşlik etti.

“EREĞLİ LİSELİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Canan Dikici, etkinlikte yaptığı konuşmada, Ereğli Lisesi’nin 54 yıl önce eğitime başladığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Ereğli lisesi 1965 yılında öğretime başlamış, ilk mezunlarını 1968 yılında vermiştir. 2018 yılında 20. Geleneksel yemeğimizde okulumuzun ilk mezunlarına mezuniyetlerinin ellinci yılı münasebetiyle plaket verdik. 2019 yılı 21. Geleneksel yemeğimizde, 1969 mezunlarımıza, Erdemir Mühendisler Derneği’nde mezuniyetlerinin ellinci yılı anısına plaketlerini takdim edeceğiz. Her yıl pilav günü ve geleneksel mezunlar yemeğinde bir arada olmak onur verici.

Sayın mezunlar, derneğimizin etkinliklerine katılarak çok büyük katkılar sağlıyorsunuz. Derneğimiz 1999 yılında kurulurken, ilk amaç okulumuzdan mezun olan üniversite öğrencilerine burs sağlamaktı. Ne mutlu bize ki kurulduğundan bugüne kadar yüzden fazla evladımıza destek olduk. Bu desteğin daha fazla çocuğumuza ulaşması en büyük arzumuzdur. Bu nedenle lütfen derneğimizle ilgilenin, bilgi sahibi olun.

Sadece pilav günüyle sınırlı kalmayın. Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği, Ereğli’nin en güçlü dernekler sıralamasında ilk üçtedir. Ne yazık ki kuruluşu yirmi yılı aşmış derneğimizin bir dernek binası yoktur. Bu konuda özellikle Ereğli’de yaşayan mezunlarımızın desteklerini bekliyoruz.  Zaman birlik zamanı, tek yürek, tek ses olmamız gereken zaman. Hepinizin desteklerini bekliyoruz. Birlik beraberliğimizi sağlam temellere oturtmayıp derneğimize sahip çıkmazsak, yarın lisemize sahip çıkmak için çok geç olabilir. Ereğli Liseli olmak bir onur ve ayrıcalıktır. Lütfen bunu bir ayrıcalık ve klişe olarak algılamayın. Bu okulda öğrenci olmak, bu okulda öğretmenlik yapmak, bu okulda hizmetli olmak, bu okulun yücelmesi ve yükselmesi için çalışmak, bu okulun okul aile birliğinde görevli olmak, bu okulun mezunlar derneğinde bulunmak, her şeyden önce ciddi bir iştir. Sorumluluk, özveri, yürek gücü isteyen bir iştir. Bizler Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, bu ayrıcalığın ve onurun farkında olarak, okulumuz ve derneğimiz adına geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecekte de en iyisini yapmaya, sizlerin de desteğiyle söz veriyoruz.”

ANILAR ARASINDA…

Pilav günü etkinliğine katılan mezunlar birbirleriyle hasret giderdi, özellikle eski mezunların katıldığı etkinlikte mezunlar okul dönemi fotoğraflarını karşılaştırdı, hatıra fotoğrafları çektirdi.

 Katılımcılar, geliri derneğin burs fonuna aktarılmak üzere dağıtılan Pilav Ayran menüsünden almak suretiyle derneğe destek verdi. Etkinlik çerçevesinde, bu sene mezuniyetlerinin 50. Yıldönümünü kutlayan 1969 mezunları, hep beraber balon uçurdu.

 Mezunlar, 1970’li yılların popüler müzikleri eşliğinde doyasıya eğlenme fırsatı da buldu.

 

Yorum Ekle