SON DAKİKA

Dikay: "S Rota Haber'le 5. Yıl "

Dikay: "S Rota Haber'le 5. Yıl " 25 Eylül, 2017 09:00 Güncelleme: 25 Eylül, 2017 09:00 Dikay: "S Rota Haber'le 5. Yıl "

Kdz. Ereğli’de yayımlanmakta olan S Rota Haber Gazetesi 5. yayın yılına girişini kutluyor. Gazetenin İmtiyaz sahibi Seyhan Dikay “Bu süre zarfında yaptığımız haberlerle tarafsızlığımızı ve sadece halktan yana taraf olmayı ilke edindik” dedi.

27 Eylül 2013’de yayın hayatına başlayan S Rota Haber 5. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuruluşundan bu yana ilçenin ve bölgenin basın sektöründe öncülük eden ve sıradışı haberlerle okura farklı bir habercilik anlayışı yaşatan gazetemizi bugünlere getirmenin gururunu yaşıyoruz.

Yola çıkarken, belirlediğimiz Gazete, haber sitesi, ajans, reklamcılık ve organizasyon işleriyle yenilikçi, dinamik, cesur gazetecilik rotasında ilerliyoruz.

100. SAYIYA ULAŞTIK

 On beş günde bir çıkmak düşüncesiyle siyah beyaz baskı ile yola koyulduk. Zaman içerisinde gazetemizi renkli baskıya çevirdik. Yayın hayatımıza başladığımız zorlu ilk dönemleri geride bıraktık. İlçeye ve Yöre’ye damgasını vuran haberlere imza attık. Ve işin mutfağından gelmenin verdiği birikimle 100. sayımıza en nihayetinde ulaştık. Bu süre zarfında en keyifli olan kısım ise hakkımıza hiçbir davanın açılmaması oldu. Çünkü “belgeli ve doğru”haberciliği kıstas aldık. Geçmiş geleceğin aynasıdır sözünü esas alarak, yolumuza devam edeceğimiz inancıyla, tüm okurlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

5 YIL ÖNCE YOLA ÇIKTIK 

 Türkiye gibi ulusal basının bile pek çok zorlukla mücadele ederek yayın hayatına devam edebildiği bir ülkede yerel bir gazetenin 100. sayıya ulaşmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan yayın organları son dönemlerde etkisini giderek arttıran sansür sıkıntısını da yaşıyor. S Rota Haber olarak 100. sayıya ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız bugünlerde sadece düşüncelerini yazdıkları için işlerine son verilen meslektaşlarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir yandan da işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. S Rota Haber, yayın hayatına başladığı Eylül 2013 tarihinden beri Ereğlilerin ve bölgenin sesi olmayı hedefledi. Ereğli’yi ve bölgeyi ilgilendiren her tür olay sayfalarımızda yer aldı ve almaya da devam ediyor. 

S Rota Haber olarak, ilçeyi ilgilendiren her tür olayı ve gelişmeyi takip etmek olmazsa olmazlarımızdan.

Gazetemizde sadece olumsuzluklar haber olmuyor. Ereğli’nin  yoğun ve renkli gündemini de yakından takip ediyoruz. Kültür-sanat etkinlikleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin hayata geçidiği tüm projeler, İlçemizin önde gelen siyaset adamlarıyla yaptığımız söyleşiler, röportajlar sayfalarımızda yer alıyor. 

EREĞLİ’LİLER GAZETELERİNE SAHİP ÇIKTI

Ereğli’ler gazetelerine sahip çıktı, kendilerini gazetenin bir parçası olarak gördü, bizi hiç yalnız bırakmadılar, onlarla aramızdaki gönül bağı hiç kopmadı. İnternetin baş döndüren gelişmesi, sosyal medyanın öneminin artmasına rağmen okurlarımız bizden hiç vazgeçmedi. Tüm okurlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.

5 yıldır Cuma sabahları işe hep tatlı bir heyecanla gelmeye devam ediyoruz. O gün gazetemizin okurlarla buluşma günüdür ve okurlarımızın o haftaki yeni sayımızla ilgili görüş, düşünce ve önerilerini aynı gün bizimle paylaşır. Bir haberle, fotoğrafla ilgili yaptıkları her tür yorum bizi ilk günkü gibi sevindirir, eleştirileri ise daha bir dikkatle dinler, eksikliklerimizi gidermeye çalışırız. 

Nice 100. sayılarda buluşmak üzere…

Yorum Ekle