SON DAKİKA

Dergi 67300, 10.Sayısı ile okurlarıyla buluştu

Dergi 67300, 10.Sayısı ile okurlarıyla buluştu 28 Eylül, 2017 09:36 Güncelleme: 28 Eylül, 2017 09:36 Dergi 67300, 10.Sayısı ile okurlarıyla buluştu

Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir, 2 ayda bir yayımlanan 67300 Kültür Sanat ve Yaşam Dergisi, Eylül-Ekim sayısı ile okurlarıyla buluştu. 

Ereğli'nin geçmiş dönemini, şimdiki nesil ile birleştirerek gelecek dönemlere aktarmayı amaçlayan Dergi 67300 olarak, her sayıda farklı konu ve konuklara yer vermeye devam ediyoruz. 

Kurumsallaşma sürecinde; bölgemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı 2458-9659 ISSN numarasına sahip tek kültür sanat dergisi özelliğini taşıyan Dergi 67300, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığımız başvuru sonrasında artık Marka Tescil Belgesine de sahip bir yayın olma özelliği de taşıyor. 

Aboneleri tarafından merakla beklenen dergimizin bu sayısında; 

51 yıldır işinin başında olan Meşhur Pideci Hasan Kuru ile Kastamonu Gölköy Köy Enstitülerinin ilk mezunlarından Emekli Öğretmen Süleyman Can ile unutulmaz bir röportaj yer alıyor. Birçoğumuz tarafından bilinen ve şu ana kadar 4 kitabı bulunan eğitimci, hukukçu ve yazar Ferhan Topçu ile öğretmenlik hayatını ve yazarlık hakkında konuştuk. 

Şu an Anıt Mezarı müzede bulunan, antik dönemde Karadeniz Ereğli’de yaşayan Pantomim Sanatçısı Krispos’u yeniden keşfederken, Ereğli’nin Köklü Aileleri serimizde ise İzmirli Ailesi ve geçmişe uzanan köklerine yer vermeye çalıştık. 

Ayrıca uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, özel olarak Ereğli doğumlu bir illüstratmr/çizer tarafından her öğesi ayrı ayrı çizilen, geliştirilmeye açık olan “Karadeniz Ereğli Gezi Haritası” da bu sayıdan itibaren her sayıda sizlerle olacak. 

Sosyal medyadaki önemli takipçi sayısı ve sadece Ereğli’de yaşayan değil, 13 ayrı şehirdeki abonelerine ücretsiz kargo ile düzenli bir şekilde ulaşan 67300, bütün bu konuların dışında her sayıda olduğu gibi dopdolu içeriği ile sizleri bekliyor.

 

Yorum Ekle