SON DAKİKA

DEMİRTAŞ'TAN TETİKER'E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını ziyaretlerle sürdürüyor. 24 Nisan, 2015 16:52 Güncelleme: 24 Nisan, 2015 16:52 DEMİRTAŞ'TAN TETİKER'E ZİYARET

Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada,CHP’nin iktidara geldiğinde bölgeyi eski parlak günlerine geri döndüreceklerini ve CHP’nin ülke genelinde gerçekleştirdiği ön seçim ve ön eğilim yoklamaları sonucunda Kdz. Ereğli’ye 38 yıl sonra Zonguldak’ta ki milletvekili sıralamasında 2. sıranın verildiğini belirtti.

TETİKER: “HALKIN BEKLENTİLERİ VAR”

Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP’nin açıkladığı seçim bildirgesinin olumlu olduğunu söyledi.

Tetiker açıklamasında, ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“CHP’nin seçim bildirgesinin açıklanmasından sonra gayet güzel bir yaklaşım var. Tabi şimdiye kadar CHP ekonomi ile ilgili pek fazla konuşmadı. Daha çok sosyal ağırlıklı meselelere girdi. İlk defa ekonomi ağırlıklı konuşunca, memleketin de çıkmazı bu zaten. Burada iyi bir taban oluştu. Söylenmesi gereken ne varsa söylendi, Buradan da yola çıkarak bundan sonra halkın takdiri halkı ikna etmek lazım. Halkın da beklentileri var. Bu halkın beklentilerine ekonomik yönden cevap verecek nitelikte ortam oluşturup, savunma yapılıp, konuşulursa ona göre her şeyin çok daha iyiye gideceğini biliyorum.2008-2009’dan bu tarafa yakaladığımız 10 bin dolarlık fert başına düşen gelir miktarı orada dondu kaldı. Aşağı yukarı 7 yıldır en ufak bir kıpırdanma yok. Büyüme olsun, fert bayına düşen gelir miktarı olsun bunları üst üste koyarsanız bütün bunların çarelerini gördüğümüz kadarıyla ilk defa CHP böyle bir ekonomi programıyla dolu dolu çıktı. Hepimiz için hayırlısı olsun.”

"GENÇSİN, İNSANLAR SENDEN ÇOK ŞEY BEKLERLER"

Demirtaş’ın genç olmasından dolayı, halkın kendisinden daha çok şey bekleyeceğini savunan Tetiker, şöyle devam etti:

“Gençsin, insanlar senden çok şey beklerler. Bunun için çok daha fazla mücadeleci olman lazım. Bizim zaten böyle milletvekillerine ihtiyacımız var. Kdz. Ereğli’nin şimdiye kadar en büyük çektiği sıkıntı, kendi milletvekillerinin davayı satmasından kaynaklanır, başka bir şey yok. Davayı sattı, geçti bu tarafa, biz uğraştık durduk. Ne tersanede, ne de liman konusunda Demir Çelik kendisine teşekkür amigosu arar. Tetiker 100 dolar ucuz mal aldı, istedi deniyor. Evet, ben bunları yaptım. Çünkü o sıralarda çok büyük iflas krizi vardı, benim üyemin kurtulması lazımdı. Ereğli TSO’nun bunu yapması suç mudur? Benim asli görevi zaten budur. Erdemir bize ucuz olmasa da mal versin. Sac tüccarımızı, kamyoncumuzu yok etti. Buna senin ne hakkın var. Ama hala teşekkür amigoları sahnede.”

Tetiker’in konuşmasının ardından ziyaret sona erdi.


Yorum Ekle