SON DAKİKA

Dağa tırmanmak istedi, mahsur kaldı

Dağa tırmanmak istedi, mahsur kaldı 27 Mart, 2017 11:13 Güncelleme: 27 Mart, 2017 11:13 Dağa tırmanmak istedi, mahsur kaldı

Ereğli’de arkadaşları ile birlikte pikniğe giden ve burada dağa tırmanmak isterken mahsur kalan bir öğrenci, Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Olay ilçeye bağlı Kepez Mahallesi Dağ evleri mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde (EEF) öğrenim gören Kadir Sarı ve beraberindeki 5 arkadaşı Gülüç beldesinden yürüyerek Kepez dağ evlerine gitmek istedi. İki gruba ayrılan öğrencilerden Kadir Sarı ve arkadaşı kayalıklar bölgesinden geçmeye çalıştı. Kayalıklara tırmanmaya başlayan Kadir Sarı. yaklaşık 100 metre yükseklikte ki kayalıkları aşamayarak mahsur kaldı. Mahsur kaldığı yerden kurtulamayan Kadir Sarı için arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine Ereğli belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Ereğli Belediyesi Arama Kurtarma ekibi Kepez Mahallesi Dağevleri mevkiinde ki ormanlık alandan yaklaşık 1 kilometre yürüyerek üniversite öğrencisinin mahsur kaldığı kayalık bölgeye ulaştı. Yapılan hazırlığın ardından mahsur kalan öğrenci Kadir Sarı bağlana ip ile yukarı çekerek kurtarıldı. Korktuğu gözlenen Kadir Sarı'nın sağlık durumunda her hangi bir sorun olmadığı belirlenirken, İtfaiye ekipleri üniversite öğrencilerini bir daha bu tür yerlerde tehlikeli tırmanış yapmamaları konusunda uyardı.

 

Yorum Ekle