SON DAKİKA

Çorumluoğlu, Gazetecilerle vedalaştı

Ereğli’den ayrılacak olan Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, makamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 27 Ağustos, 2021 19:09 Güncelleme: 27 Ağustos, 2021 19:09 Çorumluoğlu, Gazetecilerle vedalaştı

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, makamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Kaymakam Çorumluoğlu,” Göreve geldiğinde 6 aydan önce bir ilçede çalışmalara başlarsak randıman alamayacağımı düşünerek ilk 6 ayı her zaman ilçemizi tanımaya, köylerimizi tanımaya ayırdım.  Ereğli çalıştığım en büyük ilçeydi. Allaha şükrediyorum. Ereğli gibi bir ilçede beni çalıştırmayı nasip etti. Ereğli’de bire çok proje ihale aşamasına geldiği için mutluluk duyuyorum” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu toplantıda şu görüşlere yer verdi;

Göreve geldiğimde bir buçuk yıllık sürede plan proje yapmaya çalıştık. İşleri yoluna koymaya başladığımızda COVİD19 salgınıyla karşılaştık Biz COVİD-19’u bir yılda bitecek gibi düşündük ama virüslemücadele 2-2.5 yıl içinde ülkemizi terk edecek inşallah. Bizler COVİD-19 ile yaşamaya çalışmaya başladık.

HÜKÜMET KONAĞI

Benim için ikinci önemli proje Hükümet Konağıydı.  11 bin metrekarelik bir alana yapılacak. TOKİ’den kabulü de ihale yapımını bekliyoruz. Projenin 13 binden 11 bine çekilmesi nedeniyle bu iş biraz uzadı.  Ama ihale aşamasına geldiği için mutluyum...

FAKÜLTE

Benimde içime sinen bir diğer proje ise Fakülte oldu. Karadeniz Ereğli’de Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı olarak yapılması planlanan üniversite kampüsünün geçmişi beş yıl öncesine dayanıyor.

Bizler bu fakülte için Başkan Yardımcısı Haluk Okur, İbrahim Sezer, Oktay Demiroğlu ve BEÜ yetkilileri ile bir araya gelerek her hafta Çarşamba günü 16.00’da toplanıyoruz. Kampüste statik mimarısın yapıldı. BEÜ’ye teslim edildi. BEÜ tarafından eksikler vardı, onlar bildirildi. Bir ay içinde bu düzenletmelerin tamamlanmasıyla kampüste bir ay içinde düzeltmeler yapılarak kampus allananının temeli de atılacak.

EREĞLİ-DEVREK YOLU

Kaymakam Çorumluoğlu daha sonra en önem verdiği çalışmalardan biri olan Ereğli Devrek yolu hakkında açıklamalar yaptı. Ereğli Devrek Yolunda beklenen çalışmayı yerine getiremedik. Çalışmalardan memnun değilim. Valilikte yapılan her toplantıda Cumhurbaşkanımın çalışma talimatı verdiğini söylememe rağmen burada ilerleyemedik. O talimatın verildiğini dün AKP Başkanımdan öğrendim. Kasım Aralık ayında orada çalışmak mümkün olmuyor.

DİŞ HASTANESİ

Bir diğer çalışmamız da Ereğli’ye yeni bir Diş Hastanesi projesiydi, proje tamamlandı. Sağlık Bakanlısına teslim edildi, İhalesi bekleniyor.

BİLSEM

Bilim Sanat Merkezleri Türkiye çapında yaygınlaşıyor. Bir Bilim ve Sanat Merkezini neden Ereğli’ye kazandırmayalım dedik ve çalışmalara başladık, tamamladık. BİLSEM hayırseverlerimiz tarafındanyapılarak teslim edildi. Türkiye’deki bütün BILSEM’ler IPI’de Ereğli BİLSEM  ilk 5’de yer alıyor. Bu da Ereğli’miz  için büyük başarı.

DİĞER PROJELER NE DURUMDA? 

Diğer projeler hakkında da kısa açıklamalar yapan Çorumluoğlu, Yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor.  Aralık Ocak ayında tamamlanarak,  teslim edilecek.  Yüzme Havuzu yanında hemen bir Özel Eğitim Okulu yapılacak.

İsmet İnönü İlkokulu yukarısında özel okul tarafından kullanılan okulu özel eğitim okulu olarak açacağız. Köylerde altyapı ve içnmesuyu çalışmalarını tamamladık.

14 köye su verdiğimiz Çayırlı Bölgesine içme suyu temin edilmesiyle Valiliğimizinde destekleriyle 144 köyümüze su vereceğimiz projeyi de revize etmiş olduk. Yazın fındık sebebiyle değil her zaman o köylerimizin içme suyuna ihtiyaçları vardı. OSB’ye de içme suyunu da Ereğli Belediyesi ile yapılan çalışmalar sonucunda ilerleyen aylarda bu köylerdeki su sorunu çözümlenmiş olacak.

Süleymanbeyler Köyü’nde Orta Ölçekli Köy alanına bir sanayım kuruluşu hizmeti için Köy Muhtarımızın çalışmaları devam ediyor.

OSB MÜJDELERİ...

Ereğli Organize Sanayi Bölgesine(OSB) tüm arsalar satıldı. OSB’deki yerleri doldurmakla ılığı sorunların üzerine gıktık. Bir Bursa firması ve bir süredir takıp ettiğimiz Güneş Enerjisi konusunda uzman bir firmanın çalışmaları devam ediyor. Bu firma ılı görüşmeler sürüyor. Bu proje Cumhurbaşkanlığımız tarafından da destekleniyor. Bu proje de gerçekleşirse Ereğli OSB’de şu an 2bin kışı çalışıyor. Bu iki firma geldiğinde çalışan sayımız iki bin beş yüzü bulacaktır. Bunlar bundan sonrada takıp edilmesi gereken çalışmalar. 

Bizden önceki kaymakamlardan siyasilerden Allah razı olsun. Bizler de bu yönde üzerimize düşeni yaparak gerekeni yaptık. Ben Ereğli’yi sevdim. Severek, isteyerek heyecanla bu çalışmaları bu noktalara getirdik. Bundan sonra göreve gelecek olan Kaymakam Mehmet Yapıcı arkadaşımıza da başarılar diliyorum.

Yorum Ekle