SON DAKİKA

Çorumluoğlu, eski binada son basın toplantısını yaptı...

Çorumluoğlu, eski binada son basın toplantısını yaptı... 26 Nisan, 2019 12:13 Güncelleme: 26 Nisan, 2019 12:13 Çorumluoğlu, eski binada son basın toplantısını yaptı...

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kaymakamlık ve bağlı birimlerin yeni yerine taşınması çalışmaları ile ilçede yürütülen diğer çalışmaları anlattı. Çorumluoğlu, “Biz taşındıktan sonra da ihale evraklarımız hazırlanıyor. Yeni hükümet konağının ihalesine başlandığında emniyetin oradan kalkması gerekiyor. Biz binamızı oraya yapacağız. İşin özü şu; biz bu binayı kendimiz de yıkıp belediyeye nasip olursa teslim edeceğiz” dedi.

Çorumluoğlu, taşınma işlemleri devam eden Kdz Ereğli Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, insan hayatında ölümden başka en büyük travmanın göç olduğunu belirterek, “Bugün kaymakamlıkta son günümüz. Her şey yolunda giderse pazartesi günü biz belediyenin eski su idaresinin bulunduğu binaya geçmiş olacağız. Buradaki düzen bir saat sonra kalkacak.  İnşallah yeni yerimizde sizlere, Ereğli’ye, bu millete hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

 Yeni yerleşim yerinin biraz küçük olduğunun farkında olduklarını belirten Çorumluoğlu şunları söyledi:

“Biz orayı kendimiz ruh vererek biraz daha sempatik hale getirebiliriz. Nitekim Milli Eğitim’e gittim bugün. Onlar taşınalı bir hafta oldu. Ortam gayet güzeldi. Burada gelişimin ikinci günü bir açıklama yapmıştım. Ben buradan taşınacağım dedim. Ama hedeflediğim süreden biraz daha geç oldu. Çünkü mevcut binanın asansör ve kalorifer düzeneği seçimden bir ay önce bitti.  Ben de seçime bir ay kala düzeni değiştirip seçimde olası bir aksaklık riskini göze alamadım. Seçimi yapalım ondan sonra taşınalım dedim.  O açıdan sözümü biraz geç yerine getirdim. Bunun bir aylık kısmı bana ait, gerisi de kalorifer ve asansör sisteminin geç kalmasıyla alakalı.”

“KOZLU BİNASINI ESKİTİYOR, BİZ DAHA TEMEL ATAMADIK”

Burasının kent meydanı yapılacaksa, bunun önünde engel olarak kaymakamlık binası görülüyorsa, burada durmayacağını söylediğini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız pek taşınmaktan memnun değiller. Bunu da doğal karşılamak lazım. İnsan eski püskü bir evi bile olsa yenilikten biraz çekiniyor. Şunu da söylemeliyim. Bundan beş yıl önce oraya taşınsaydık, şu anda Ereğli’de yeni hükümet konağı yapılırdı. Nitekim Kozlu ile beraber bu para gelmiş, Kozlu binayı eskitmeye başladı, biz hala binanın temelini atamadık. Bu da bizim başarısızlığımız. Bu da ondan bundan değil. Bugün ilçemize gelen bir misafir olarak, bir Ereğlili olarak, bakan yardımcılarımız geldi, ben şunu söyledim, ‘kusura bakmayın, biz taşınacağımız için bu binadayız’ diyerek durumu kurtarmaya çalıştım. Şu hükümet konağı açıkçası Ereğli’ye yakışmıyor, Ereğli’de daha iyi bir binada çalışılması lazım. Personel birse, fiziki bina da birdir. Personel yatıyorsa cirlop gibi bina yapsanız onun bir anlamı yok. İkisinin beraber olması gerekiyor.”

Önümüzdeki hafta tapu binasının açılışının yapılacağını belirten Ereğli Kaymakamı, “Tapuyu Honda’nın arkasında bir yere taşıdık. Hakikaten vatandaşın insanca hizmet alacağı bir ortama kavuşmuşuz. Bazı uygulamalar Türkiye’de ilk kez orada deneniyor. Belki çarşıdan uzak olması bakımından vatandaş şikayet ediyor ama çarşıda da yer aramamıza rağmen bulamadık” dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI EMNİYET BİNASININ OLDUĞU YERE YAPILACAK…

Diğer birimlerin belediyenin tahsis ettiği binaya geçeceğini belirten Çorumluoğlu şöyle konuştu:

“Emniyetle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Belediyeyi de bu işe katmamız gerekiyor. Çünkü talipli olduğumuz bir yerde şufa hakkı belediyede görünüyor. Sayın Belediye Başkanımız da bu ziyaretler esnasında da görüştük. Ben olaya vakıf olmasını bekliyorum. Biz taşındıktan sonra da ihale evraklarımız hazırlanıyor. Yeni hükümet konağının ihalesine başlandığında emniyetin oradan kalkması gerekiyor. Biz binamızı oraya yapacağız. İşin özü şu; biz bu binayı kendimiz de yıkıp belediyeye nasip olursa teslim edeceğiz. Burada kent meydanıyla ilgili belediyenin projesi neyse oraya katsın. Benim gönlümden geçen şu meydanın da şık bir meydan olması yönünde. Cami yapılsın, yapılmasın, ben bu polemiklere çok fazla girmek istemiyorum. Biz görüşümüzü müftülük olarak belediyeye ilettik.  Sayın Belediye Başkanımızla ilgili bu görüşmeleri bundan sonraki toplantılarda görüşeceğiz.”

Kaymakam Çorumluoğlu, bir soru üzerine hükümet konağının inşaatının kent meydanı ile alakası olmadığını ifade ederek “Yeni hükümet konağının ihale için bazı fiyatları belli değil. O çalışma Ankara’da devam ediyor.  O çalışmayı bekliyoruz. Projemiz Nazım Bey zamanında yapılmıştı. Kent meydanıyla hükümet binasının ilgisi yok. Emniyet binasının olduğu yere yapılacak” dedi.

“4,5 YIL SEÇİM OLMAMASI GÜZEL BİR OLGU”

Seçimin sona erdiğini, seçimlerin şaibe karışmadan, demokratik bir şekilde, herkesin özgür iradesiyle oy kullandığı, kimsenin burnunun kanamadığı şekilde gerçekleştiğini belirten Ereğli Kaymakamı şu görüşlere yer verdi:

“Köylerde biraz zorlandık. Beklediğimizin daha üstünde bir katılım. İnsanlar biraz daha sıkıntılı durumlar yaşadı. Sevindirici kısmı seçim esnasında herhangi bir şey olmadı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sıkıntı oldu.  Birkaç vatandaşımız hayatını kaybetti.  Hiçbir olay, hiçbir iş insan canından daha kıymetli değildir. Orada iki kişi ölüyorsa, üç kişi ölüyorsa, muhtarlığı, belediye başkanlığını, kaymakamlığı sen kazansan ne olur, kaybetsen ne olur. Onun için bizim öncelikli görevimiz buydu. Biz de emniyet ve jandarmadaki arkadaşlarımızın aldığı tedbirlerle seçimi kazasız belasız atlattık.”

“BELEDİYE SEÇİMLERİNİN BİTMESİNİ BEKLEDİM”

Dört buçuk yıl seçim olmamasının güzel bir olgu olduğunu, çünkü seçimlerin çalışmaları bir nebze aksattığını belirten Ereğli Kaymakamı, “Şimdi 4,5 yıl Ereğli için, halkımız için, güzel gelecek neyse onun için karar alacağız. Seçilen belediye başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum. Değişen tek Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Posbıyık oldu” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı şöyle devam etti:

“Yerel idareler bizler için önemlidir. Burada karar alırken konsensus sağlamamız gereken kişilerin başında STK’lar ve Yerel İdare başkanları yer alır. Bazı kararlarımızda belediye başkanlarımızın seçimini bekledik. Bir yere karar veriyorsunuz, yeni seçilen belediye başkanı o konuda sizin verdiğiniz karar gibi düşünmediğinde silbaştan oluyor. Ben de buna karşıyım. Bir işte bariz hata yapılıyorsa fikrinizi değiştirirsiniz ama bariz hata yapılmıyorsa kararlılıkla gitmek gerekir. Otogar taşınacak mı taşınmayacak mı, yol üstünde indirme yapılacak mı yapılmayacak mı? Bu kararı verirken ayaküstü vermemek lazım. Bir karar verdiniz mi de kulağınızı tıkayıp kararlılıkla yürümeniz lazım. Yürümezseniz her kafadan bir ses çıkar, bu da idarenin tutarlılığını ortadan kaldırır.”

“KAMPÜS ALANI… ALTYAPISINI İYİ OLUŞTURMAK LAZIM”

Önümüzdeki  dönemde en önemli hususun Üniversite Alanı meselesi olduğunu ifade eden Çorumluoğlu şu bilgileri verdi:

“Üniversite alanıyla ilgili çalışmalarımızı alternatifli olarak yürütüyoruz. Bunu kanaat önderlerimiz olsun, siyasi parti başkanlarımız, çalışma arkadaşlarımız, STK’lar olsun, burada çıkarttığımız neticeleri, alternatifleri de kamuoyuyla bir kısmını paylaşacağız. Çünkü burada vermiş olduğumuz karar beni değil, sizleri değil,  sizlerin çocuklarını etkileyecek.  Dolayısıyla bu meyandaki kararı her türlü kararı her türlü istişareye açık, doğru bir karar verelim, geleceğe hitap eden bir karar verelim. Biz bir çalışma yapıyoruz. Belediye bir çalışma yapıyor. Bunları harmanlayıp sayın valimize sunacağız, rektörümüze sunacağız, ondan sonra da üniversite ile ilgili bir çalışma yapacağız. Çünkü binalarımız üst üste, son derece fiziki imkansızlıklar içinde. Bir yerleşim yerinde üç fakülte, üç bölüm var. Oradaki öğrenciye yazık.  Sıkışık bir koltukta oturuyorsanız, bir kişiyi aldınız mı öteki kişi rahatlar. En azından bu taktiği yaparak oradaki birimlerin bazılarını dışarı çıkarmak gibi, kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli çalışmalarımızı yapacağız. Vakti geldiğinde sizin de görüşlerinizi alırız, teknik çalışmalar yapılıyor. Ama şu anda size sunacak durumda değil. Ben her haftası bir ya da iki tane bölümün içinde yürüyüş yapıyorum. Çünkü ormanlık alanları her ne kadar harita üstünde görseniz de içinde yürümeden anlayamıyorsunuz.  Biraz daha altyapısını iyi oluşturmak lazım, sonra uygulamaya koymak lazım.”

“HERKES ŞİKAYET EDİYOR AMA CEZA YAZINCA BAŞIMIZA DİKİLİYOR”

Ereğli’nin bir diğer önemli sorununun Trafik sorunu olduğunu belirten Çorumluoğlu şunları anlattı:

“Mesai saatleri sonunda ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşıyoruz.  Ticaret Odası’ndan AKM’ye kadarki alanda ciddi bir sıkışıklık oluyor. Bunu da yine belediye ve trafikteki arkadaşlarımızla konuşacağız ama burada vatandaş anlamında da yardımcı olunmasını isteyeceğiz. Herkes trafikten şikayetçi ama adam Göztepe köprüsünün üstüne park etmiş.  Dörtlüleri açmış, şurada hükümet konağı önünde ikinci şeridi yapmış. Pazar günü sabah bir yere gittim, bir minibüs yukarıda duruyor. Pazar günü gece onbirde aynı minibüs aynı vaziyette gene duruyor. Anayolun üstüne aracı park etmiş. Şikayete gelince herkes şikayet ediyor, bir kural koyduğumuz, karar verdiğimiz, ceza yazdığımız zaman herkes başımıza dikiliyor.

Önce yaya dedik ya, adam telefonu almış evinin salonunda yürür gibi yaya geçidinden geçiyor. Nasılsa yol benim diyor. Bekleyin de iki kişi beraber geçin.  Önceliğim var, araba beni bekleyecek diyor.  Arabada sen de olabilirsin, senin hanımı almaya giden ambulans da trafikte kalmış olabilir. Ben şoförlerime de söylüyorum. Yaya önce diyorum ama önce yaya diye yayayı da tepemize çıkarmaya gerek yok. Nasıl direksiyondaki adam yayaya saygı gösteriyorsa, yaya da diğer vatandaşlara saygı göstermek zorunda. Dolayısıyla trafik ile ilgili bir düzenlemeyi merkez için düşünüyoruz. Aynı şekilde yeni taşınacağımız binanın önünde ciddi bir sıkıntı var. Orayı da tek taraflı araç parkına kapatacağız. Özellikle esnaf para kazansın diye şehir içinde bir yer istedik. Kaymakamlık geldi, milli eğitim geldi, bir hareketlilik olsun dedik.  Şu aracı çek şuradan deyince esnaf bize afra tafra yapıyor. Ben senin için geldim buraya. Biz kaymakamlığı dışarıda bir yere de taşırdım. İnşallah birbirimize saygı anlamında bir düzenlemeyi de beraber yapacağız.”

“TURİZM UZUN SOLUKLU BİR İŞ”

Tarım ve turizm alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Çorumluoğlu, “Çevre ilçelerden bile bizi arayan arkadaşlar var. Turizm biraz yaygınlaştırma işidir. Bunda da en önemli etken basındır. Bu hafta pikap şenliğimiz var. 17-18 Mayısta yine başka bir ekip gelecek. 6-7’sinde Samsun’a giden yelkenliler gelecek. Bunlar basit gibi görünür ama bir arp sanatçısının cehennemağzı mağaralarında bir gösteri yapması bile bence bir paylaşımdır, katkıdır. Hayal görmeyelim, iki senede, üç senede turizmi geliştirelim diye hayal görmeyin. Turizm uzun soluklu bir iştir. Bu zaman içinde çözeceğimiz bir husustur” dedi.

“BU ÇÖPLERİN YÜZ YIL KAHRINI ÇEKECEĞİZ”

Ereğli’de köylerde çöp sorununun sıkıntılı olduğunu belirten Çorumluoğlu, “Adam evinde inşaat altını çıkartmış, klozeti çıkartmış ormanın içine atıyor. Çok köy geziyorum.  Dün Devrek’ten geldim, orada yine dikkatimi çekti. Sakallar’dan bu tarafa yol kenarlarını çöplüğe çevirmişiz. Pet şişeler, naylon torbalar. Yüz yıl bunun kahrını çekeceğiz” dedi.  Kaymakam Çorumluoğlu, “Çöp konusunda o alışkanlığı vatandaşımıza kazandıracağız ama önce kendimiz örnek olacağız” ifadelerini kullandı.

“OKULLARA SPONSOR İSİMLERİ VERİLECEK…”

Ereğli’de okullarla sponsorluk anlaşması imzalama uygulaması üzerinde çalıştıklarını belirten Ereğli Kaymakamı şunları söyledi:

“Türkiye’de pek bunun örneği yok. Hazır bitmiş, isimsiz okulun isim hakkını satmak gibi bir proje geliştirdik. Örnek veriyorum, Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlkokulunun bahçesine bir anaokulu yapıldı. O anaokulu isimsiz. Biz Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’a dedik mi, bu anaokulunun maliyeti 998 Bin lira. Siz 500 bin lira verirseniz bu okulu sizin adınıza yapacağız dedik.  Onlar da bu zaten bize yakışır, siz protokolü yapın, biz beş yüz bin lirayı yatıralım dedi. Şu anda otuz milyon liralık projelerimiz yürüyor. Biz yarısını bile satmış olsak—bu sene bizim yatırım ödeneklerimiz son derece az—buradan gelen parayla bir iki okul daha yapabiliriz. Dolayısıyla Kavaklık’ta bir okul yapıyoruz. Bu İsmail Çorumluoğlu İlkokulu olsa, biz de buradan gelen parayla yeni bir okul yapsak neyimiz eksilir? Devlete katkımız olur. Daha önce hayırsever katkı yapıyordu, iş uzuyordu, geç kalıyordu, Fen lisesi geç bitmedi mi? Böyle bir çalışmamız var. Biz yakında bunların değerlerini çıkartacağız. Bunu ikiyüz, üçyüz lira verene vermeyeceğiz. Çok yüksek değilse yarı parasına vereceğiz. Böyle bir çalışmamız yürüyor.”

“VEBAL BENİM. BUNU YAPACAĞIZ”

Buradan gelen parayla da şu anda Ereğli’nin en önemli eksiği olan Özel Eğitim Okullarının yapılacağını belirten Çorumluoğlu şunları kaydetti:

“Bilsem bugün eğitime başlıyor. Önümüzdeki hafta valimize bir açılış yaptıracağız. Onunla ilgili bir vatandaşımız sponsorluğu üstüne aldı. Beş altı milyon liraya yapacak. Protokol imzalamadığımız için onu açıklamıyorum. Sıfırdan, yeni, bu bölgede bulunmayan bir Bilsem’i Ereğli’ye kazandıracağız diye düşünüyorum.

Özel eğitim eksikliğini nasıl fark ettik? Geçen lerde Düzce’ye gittim.  Düzce’de özel eğitim okulları yapılmış. Özellikle engelli çocuklarımızın gittiği okullardır bunlar. Şu anda biz bu sorunu diğer okulların içinde çözüyoruz. Bir okulumuz var Gülüç’te.  Ama Ereğli’de ciddi miktarda sayımız var. 150 üstünde öğrencimiz var. O öğrencilere yakışan okulu yapmamız gerekiyor. Komşu ilde yüzme havuzlu özel eğitim okulu varken bizde yok.  Bizim çocuklarımızın diğer çocuklarla aynı yerde bundan mahrum kalması, nereden bakarsanız bakın, vebal benim. Biz bunu yapacağız, bunda tereddüt yok. Nasıl Bilsem’i yaptıysak, özel eğitimi de yapacağız.”

Kaymakam Çorumluoğlu, her zaman katkı veren hayırseverlerden ziyade yeni hayırseverlerin bu işe destek vermesi gerektiğini vurguladı.  Ereğli Kaymakamı, işadamlarına giderek destek taleplerini ileteceğini sözlerine ekledi.

“HASTANE KAVŞAĞI BU YIL TAMAMLANACAK”

 Çorumluoğlu, Hastane Kavşağının bir türlü tamamlanamamasına ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

“Şu anda çalışma devam ediyor.  Ben seçimden önce köprüyü açalım istedim ama Karayolları üst yoldan daralma olduğundan sıcak bakmadı. Bu yazda köprü ve o ilave yolların hepsi bitecek. Soğanlıyörük’ten Denizcilik fakültesinin önüne kadar olan kısmı bitireceğiz. Restaurant önünde bir miktar hukuki sorun vardı ama Bölge müdürlüğü o engeli by pass yaparak geçti. Şu anda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

EREĞLİ’YE KARAVAN KAMPI PROJESİ

Kaymakam Çorumluoğlu, Süleymanbeyler’de bir karavan konaklama merkezi kurma projelerinin olduğunu, “Bu alanı bu iş için özel düşünüyoruz. Orası dere kenarında. Konaklama var.  Açtıktan sonra kontrol altında tutmakta sorun yaşanıyor. Bunu açarken anahtarı bizde olacak şekilde açmaktan yanayım” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu, Basın toplantısının ardından, bugün itibarıyla boşaltılacak olan kaymakamlık makamında ve kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun basın toplantısı yaptığı sıralarda Kaymakamlık birimlerinin boşaltılması işlemine devam edilmekteydi.

 

Yorum Ekle